27 / 04 / 2024

Araç sahipleri dikkat! Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem yarın resmen başlıyor!

Araç sahipleri dikkat! Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem yarın resmen başlıyor!

Pek çok araç sahibini yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Zorunlu trafik sigortasında yeni dönemin yarın resmen başlayacağı belirtilirken, "Sigorta Aracıları Teklif Platformu" yarından itibaren uygulanacak.



Son zamanlarda sık sık gündeme gelen zorunlu trafik sigortasında yeni dönem resmen başlıyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre riskli basamaklarda bulunan sürücülerin poliçe sorununa çözüm amacıyla geliştirilmiş olan "Sigorta Aracıları Teklif Platformu" yarından itibaren resmen uygulanacak.

Sözcü'de yer alan habere göre söz konusu bu platform uygulamasıyla sürücülerin kısa zamanda poliçeye ulaşması planlanırken ayrıca teklif vermeyen şirketlerin de tespitleri kolaylaşmış olacak.

Sigorta Bilgi Merkezi nezdinde kurulmış olan ve Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (SEDDK) usul ve esaslarını belirlemiş olduğu bu platform uygulamasında, trafik ruhsatı olan sigorta şirketlerinin üyeliği zorunlu olarak sisteme entegrasyonu sağlandı. Ayrıca verilen detaylara göre toplamda 17 bin sigorta acentesinin üyelik süreci, üyelik ücreti ödeme şartıyla isteğe bağlı tutuldu.

Araç sahipleri dikkat! Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem yarın resmen başlıyor!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun platformun işleyişini tebliğ ettiği genelgeye göre, sigorta şirketleri aracılık sözleşmesi olan acentelerle söz konusu platform üzerinden organik biçimde süreçleri yürütecek. Hukuksal bağı olmayan sigorta şirketi ile acente arasında yalnızca platformda geçerli olacak şekilde sözleşme yapılacak.

Söz konusu bu platform üzerinden yapılacak olan aracılık sözleşmesinde teminat mektubu sunulması veya kefalet sigortası talep edilmeyecek. Sigorta şirketi, acenteye yalnızca tek bir şirket ile çalışılması gerektiğine ilişkin kısıtlama da koyamayacak, ayrıca bunlar dışında acentenin müşteri portföy hakkına zarar verecek herhangi bir düzenleme de yapamayacak.

TEKLİF ALMA SÜRECİ 2 FAZA AYRILDI

Verilen detaylara göre 2 faza ayrılan teklif alma sürecinde, 1. fazda acenteler halihazırda anlaşması bulunan sigorta şirketlerinden platform üzerinden 10 dakikalık süre içerisinde teklif alacak. Ayrıca sigortalının onay vermiş olduğu teklif işleme alınacak. 10 dakika gibi bir zaman içerisinde 1. fazda teklif alamayan acenteler 2. faza geçecek.

Acenteler bu fazda platform üzerinden yapılmış olan aracılık sözleşmesi yaptığı diğer sigorta şirketlerinden de teklifler alabilecek. Bu fazda da 10 dakika gibi bir süre içerisinde söz konusu şirketler tarafından teklif verilecek ve bu teklif numaraları üzerinden de şirket ekranlarından poliçe tanzim edilecek.

Şirketler tarafından teklif verilmemesi ve verilmiş olan teklif ile gün sonuna kadar poliçe tanzim edilmemesi poliçe düzenlemekten kaçınma hali şeklinde kabul edilecek. Söz konusu bu platform sayesinde teklif vermeyen şirketler de hızlı bir şekilde tespit edilecek.

Ünlü Fransız jeolog Le Pichon'un öğrencileri yeni büyük depremler hakkında bilgi verdi!

Ekonomist Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan açıkladı! Dolar kuru seçimlerden sonra ne olacak?

TOKİ'den 8 yeni kampanya müjdesi! Bu illerde 2 bin 585 yeni konut için düğmeye basıldı!


Geri Dön