02 / 05 / 2024

Araç sahipleri elini çabuk tutsun kasko fiyatları düştü...

Araç sahipleri elini çabuk tutsun kasko fiyatları düştü...

Araç fiyatlarının artması dolası ile sigorta bedellerini de yansımış durumda. Ancak sektör temsilcileri, son dönemde sürecin tersine dönerek poliçe rakamlarının azalmaya düşmeye başladığını açıkladılar. Sektörü yakından ilgilendiren haberin detayları...



Otomotiv sektöründe koronavirüs salgını zamanında başlayan kriz ile dünya genelinde normale dönse de Türkiye'de patlayan ekonomik kriz nedeni ile araç rakamları fahiş oranda arttı. Buna göre, Ticaret Bakanlığı'nın aldığı bazı önlemler, araç piyasasını normale döndürmeye başladı.

KASKO FİYATLARI YARIDA YARIYA DÜŞTÜ

Fiyatlarda ortalama yüzde 20'lik bir düşüş gözlenirken bu durum zirve yapan kasko fiyatlarını da etkilemiş oldu. Bu senenin başından bu yana kasko poliçe fiyatları neredeyse yarı yarıya kadar düştü. 2023'te fiyatların yüksekliği nedeni ile kara taşıtları sigortası (KASKO) yaptırmayanlar yeniden arayışa girdi. Piyasanın oturması ile birlikte şirketler arası rekabette artmış oldu.

ATV Haber'e konuşan Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu (TÜKONFED) Başkanı Turusan Bağcı, "Bir örnek vereceğim. Arabanın değeri diyelim 1 milyon TL'ydi. Sigorta firması KASKO primini bulmak için diyelim yüzde iki ile çarpıyordu ve 20 bin TL gibi bir prim alıyordu. Şimdi arabanın değeri 800 bin TL'ye azaldıysa yine 2 ile bile çarpsa KASKO fiyatı 16 bin TL'ye zaten düşmüş oluyor" diye konuştu.

Araç sahipleri elini çabuk tutsun kasko fiyatları düştü...

KASKO YAPTIRMAK İÇİN EN İYİ ZAMAN

cnnturk.com'da yer alana habere göre; Kasko yaptırmak için en uygun zaman hakkında konuşan Bağcı şöyle devam etti; "Şimdi araç ve yedek parça fiyatları oturdu, düşüş başladı" dedi. Bağcı, "Piyasadan çıkan sigorta firmaları  vardı, kasko yapmak istemiyorlardı. Bu firmalar geri döndü ve aynı zamanda rekabetçi olarak döndü, açığı kapatmak istiyorlar. Sigorta piyasasında 2023 Aralık ayı sonuna kadar indirimlerin devam etmesi beklenmektedir. Ayrıca,  2024 Ocak ayından sonra da zamlar devam edecek. KASKO rakamlarını  çok hızlı geriye getirdi. Buna göre, kasko yaptırmanın en güzel zamanı diyebilirim." ifadelerini kullandı.

KASKO VE TRAFİK SİGORTASI ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Trafik sigortası herhangi bir kaza durumunda karşı tarafın zararını karşılarken, kasko ise sizin zararınızı karşılar. Trafik sigortasını yaptırmak zorunludur, kasko ise isteğe bağlı yaptırılabilir. Kasko ise isteğe bağlı bir sigorta türüdür.

Konut, sağlık, kasko poliçelerine büyük zam yolda! Sigortalarda fiyatlar değişiyor!

Araç sahipleri için kırmızı alarm! Kasko ve trafik sigortası fiyatları düşecek mi, artacak mı?

Kaskoda talep bir yılda 3 kat arttı! İşte en uygun kasko paketleri!


Geri Dön