27 / 04 / 2024

Araç sahipleri için kırmızı alarm! Kasko ve trafik sigortası fiyatları düşecek mi, artacak mı?

Araç sahipleri için kırmızı alarm! Kasko ve trafik sigortası fiyatları düşecek mi, artacak mı?

Otomobil piyasasında fiyatların düşmesiyle beraber, kasko fiyatlarında da düşüşler görüldü. Bu gelişmelerin ardından gözler trafik sigortası fiyatlarına çevrildi. Peki trafik ve kasko fiyatları düşecek mi, artacak mı?



Sıfır ve ikinci el otomobil piyasasında yaşanan düşüşlerin ardından gözler trafik sigortası ve kaskon fiyatlarına çevrildi. Kasko fiyatlarında düşüş meydana gelirken aynın düşüşün trafik sigortasında olup olmayacağı merak ediliyor.  Milliyet'e konuşan Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı Turusan Bağcı, kasko priminde oluşan yüzde 250'ye varan artışların ana sebebini açıkladı. İşte detaylar.. 

KASKO FİYATLARI 10-12 BİN LİRAYA KADAR GERİLEDİ!

Otomobil fiyatlarının düşmesi ile kasko fiyatlarında da düşüş görüldü. Kasko fiyatları 10-12 bin liraya kadar geriledi. 

Bağcı konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:''2021 yılında 5-6 bin TL’den 2022’de bir anda 15-20 bin TL’ye çıkan kasko bedellerinde şu anda 10-12 bin TL seviyelerine geriledi'' dedi. 

Araç sahipleri için kırmızı alarm! Kasko ve trafik sigortası fiyatları düşecek mi, artacak mı?

KASKO FİYATLARI DÜŞMEYE DEVAM EDECEK Mİ?

Sigorta Komisyonu Başkanı Turusan Bağcı, önümüzdeki günlerde de kasko fiyatlarında düşüşlerin devam edeceğini açıkladı.

TRAFİK SİGORTASI ARTACAK MI, DÜŞECEK Mİ?

Kaskodaki düşüş Trafik sigortasında görülmedi.  Bağcı, trafik sigortasında bir değişim olmadığıını belirterek şu ifadeleri kullandı: '' Artış oranları yıl başında belirleniyor. Her ay otomatik yüzde 1 artış oluyor. Bununla ilgili herhangi bir değişiklik olmadı ancak trafik sigortasında hasar prim oranları yüzde 186’ları buldu. Bunun yüzde 200’lere çıkması bekleniyor.'' dedi. 

Trafik sigortasında zarar devam ettiği sürece sigorta şirketleri primlerin artırılması yönünde baskı yapmaya devam edeceğini belirten Bağcı Trafik sigortasında ocak ayında bir düzenleme gelip en az yüzde 25 düzeyinde trafik sigortası priminin bir kereye mahsus artırılıp aylık artış oranının enflasyon oranında yapılarak dengeye getirilmesini beklediğini açıkladı. 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat açıkladı! Konut ve araba satışında yeni dönem 1 Kasım'da resmen başlıyor!

Sıfır otomobillerde 200 bin TL'ye varan büyük indirimler! Markalar tek tek duyurdu! Araç alacaklara müjde! 

 


Geri Dön