02 / 05 / 2024

Sıfır otomobillerde 200 bin TL'ye varan büyük indirimler! Markalar tek tek duyurdu! Araç alacaklara müjde! 

Sıfır otomobillerde 200 bin TL'ye varan büyük indirimler! Markalar tek tek duyurdu! Araç alacaklara müjde! 

Araba fiyatlarında düşüş dalgası başlarken, markalar 200 bin TL'ye varan büyük indirimler yaptı. Peki hangi markada ne kadar indirim var? İşte ayrıntılar...



Sıfır araçlar yatırım aracı olmaktan çıkınca bayiler gerçek müşterilerle karşı karşıya kaldı. Aylar sonra elinde stok kalan markalar, Ekim ayı ile beraber kampanya kartlarını açtı. Öyle ki, bazı modellerde takas dahil 200 bin liradan fazla indirimler uygulandı.  

9 ayda 857 bin 757 adet satışa imza atan sektör, kalan üç ayda kampanyaların da etkisiyle ilk defa 1 milyon adetlik satışa ulaşmak hatta geçmek için hazırlığa başladı. 

Sıfır otomobillerde 200 bin TL ye varan büyük indirimler! Markalar tek tek duyurdu! Araç alacaklara müjde! 

Hürriyet'ten Taylan Özgür Dil'in haberine göre; Ticaret Bakanlığı’nın aldığı  tedbirler ve TCMB’nin faiz kararları sonucunda sıfır araçlar, hızlı bir şekilde alınıp satılan yatırım aracı olmaktan çıkmıştı. ‘Al-satçı’ şeklinde bilinen kişilerin otomotiv piyasasından çekilmesiyle beraber ayiler bir yılı aşkın süreden sonra ‘gerçek’ müşterilerle bire bir kaldı. Durum böyle olunca markaların elindeki araç stoklarında artış yaşandı. 

Sene sonuna kadar satışlarda vites küçültmek istemeyen markalar ekim ayı itibarıyla kampanyalarına hız verdi. Bazı modellerde nakit alımlarda 125 bin liraya ulaşan indirimler uygularken, bazı modellerde ise takas dahil destekler 200 bin lirayı aştı. Kampanyalar arasında BDDK’nın kredi kullanım şartları kapsamında yüzde 0 ila yüzde 2 arasında değişen kredi seçenekleri de sunuluyor. 

EN UCUZ OTOMOBİL 725 BİN LİRA 

Her ay satış rekorları kıran otomotiv pazarında aslında son çeyrekte önemli oranda yavaşlama olması öngörülüyordu. Çünkü yükselen kur, enflasyon ve tüm modellerin artık yüzde 80’lik ÖTV dilimine girmesiyle en ucuz otomobilin fiyatı 725 bin liraya yükselmişti. 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Mahmut Gürcan ve beraberindeki heyetle görüştü ve açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat açıklamasında, "Oto piyasasında hem 2. el hem 0 km satışlarında bolluk meydana geldi. Fiyatlarda yüzde 15’e varan düşüşler var. Hem 2. el satışlarında, hem de bayiler, artık stoklardaki arabaları ortaya çıkardı" ifadelerine yer verdi. 

Bayilerin de kampanyalara başladığını aktaran Bolat, " Yıl sonuna kadar sıfır araç satışlarında da kimi araç modellerine ve markalarına göre yüzde 10 ila yüzde 20 arasında indirim kampanyaları görmeye başladık. Bu tüketicilerimiz açısından çok iyi" açıklamasında bulundu. 

Sıfır otomobillerde 200 bin TL ye varan büyük indirimler! Markalar tek tek duyurdu! Araç alacaklara müjde! 

HANGİ MARKA NE KADAR İNDİRİM UYGULUYOR? 

1. HYUNDAI markası iddialı SUV modeli Tucson’da Ekim'de sınırlı sayıda otomobil için indirim başlattı. Bu kapsamda, Ekim'de 1 milyon 500 bin liralara yükselen modelin (1.6 T-GDI 180 PS 4x2 Comfort) fiyatı neredeyse haziran ayı fiyatlarına geri döndü. Marka sınırlı sayıda Tucson’u 1 milyon 370 bin liradan satışa sundu. 

2. KIA Ekim'de Sportage, XCeed, Ceed, Ceed SW, Picanto, Stonic ve Cerato modellerinde kampanya uygulamaya başladı. 12 ay vade avantajı sağlayan Kia ayrıca amiral gemisi modeli Sportage’da 100 bin TL takas indirimi yapıldığını da duyurdu. Marka, Stonic’de 100 bin liraya ulaşan indirim yaparken Picanto’da 10 bin lira, Cerato’da 20 bin TL, Ceed ailesinde 30 bin lira, Yılın Otomobili seçilen EV 6’da 50 bin lira ve Sorento’da 100 bin lira indirim yapıyor.

3. MG ekim ayı boyunca HS modelinin hem Comfort hem Luxury versiyonlarında 250 bin TL için 12 ay vade ve yüzde 0.49 faizli kredi imkânı ve 100 bin TL takas desteğini aynı anda sunuyor. Tavsiye edilen takas destekli MG HS fiyatları, Comfort donanımıyla 1 milyon 269 bin TL, Luxury donanımıyla 1 milyon 399 bin TL’lik fiyat etiketi bulunuyor. 

4. NISSAN ekim ayında Qashqai, X-Trail ve Juke modellerinde 50 bin TL ila 125 bin TL arasında değişen fiyat desteği verdiğini duyurdu. Örneğin, Qashqai’nin hafif hibrit Designpack versiyonunda ekim ayına özel 125 bin TL fiyat avantajı ve bireysel müşterilere özel 125 bin TL 12 ay yüzde 0 faiz kredi imkânını bir arada sunuluyor. X-Trail’de de 125 bin TL fiyat desteği ya da ticari müşterilere özel 50 bin TL fiyat desteği ile 450 bin TL 15 ay yüzde 1.99 faiz taksitli ticari kredi imkânı birlikte veriliyor.

5. OPEL Grandland modelinin Ultimate donanımlı versiyonunda 100 bin TL takas desteği dahil, 225 bin 900 TL’ye varan fiyat avantajları sağlıyor. Böylece modelde fiyat indirimi 200 bin TL’yi aşıyor. Benzinli ve otomatik şanzımanlı Opel Astra modellerinde ise, nakit alımlarda geçerli, 124 bin 900 TL’ye kadar fiyat avantajları sunuluyor.

Sıfır otomobillerde 200 bin TL ye varan büyük indirimler! Markalar tek tek duyurdu! Araç alacaklara müjde! 

6. RENAULT ekim ayında SUV ailesinde 100 bin TL’ye varan takas desteği veya 12 ay yüzde 1.69 oranında faiz fırsatı sunduğunu duyurdu.

7. SUZUKI markası GL Techno ve GLX Premium olmak üzere iki donanım seviyesi ile satışta olan Suzuki Swift Hibrit modelleri için 200 bin TL’ye 12 ay yüzde 0.49 faiz kredi kampanyası veya 60 bin TL’lik takas desteği sunuyor. Bundan ayrı olarak nakit alımlarda 40 bin TL indirim sağlanıyor.

8. İlk indirimi yapan marka Toyota oldu. Toyota fiyatlarını Ekim ayına özel yaklaşık 150-180 bin lira bandında aşağı çekerken yüzde 0 faiz ile 250 bin lira kredi imkanı da sunuldu. Ancak hem indirim hem de sıfır faizli kredi kullanılmasına marka izin vermedi. 

9. Fiat da indirim yapma kararı aldı. Marka Ekim ayına özel tavsiye edilen kampanyalı anahtar teslim fiyatlarında 38-40 bin lira civarında indirim yaptı. Egea 1.4 Fire 95 HP otomobil kampanyalı olarak 729 bin 900 liradan satışa sunuldu.

10. Ford da otomobil fiyatlarında indirime gitti. Marka peşin alımlarda 83 bin liraya varan indirimler yaptı.

Sümer Holding derin batakta: Son arazilerin de satışı yapıldı!

BİM'de 48 parça yemek takımı 2 bin 249 TL'ye, 12 parça fincan takımı 195 TL'ye düştü! BİM 6 Ekim 2023 aktüel ürünler

Dolar yeni rekora imza attı! 6 Ekim dolar/TL ne kadar oldu? Dolar bugün kaç lira? 


Geri Dön