27 / 04 / 2024

Ticaret Bakanı Ömer Bolat açıkladı! Konut ve araba satışında yeni dönem 1 Kasım'da resmen başlıyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat açıkladı! Konut ve araba satışında yeni dönem 1 Kasım'da resmen başlıyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat konut ve araba satışında yeni dönemin 1 Kasım'dan itibaren başlayacağının bilgisini verdi. 



Ticaret Bakanı Ömer Bolat kout ve araba satışları ile iglili yeni dönemle ilgili bilgiş verdi. Bolat, "31 Ağustos’ta emlak piyasası ve oto piyasasında sahte ilanlar yoluyla fiyatları şişirme çalışması içinde olan uygulamalara karşı ilan sitelerini sorumlu tutan yönetmelik değişikliği yaptık. 2 ay süre verdik 1 Kasım’da uygulanmaya başlayacak" dedi.

KONUT VE ARABA SATIŞLARINDA YENİ DÖNEM!

İlan sitelerinde konut ve otomobil için istenen fahiş fiyatlara yönelik vatandaşların şikayetleri artarken 1 Kasım'dan itibaren sitelerde şişirilmiş fiyatlara yer verilemeyecek. 

1 KASIM'DA RESMEN BAŞLIYOR!

1 Kasım'dan itibaren uygulamaya başlayacak olan yeni dönemle ilgili bilgi veren Bolat, "İlanlarda birinci elden daha yüksek ikinci el satış fiyatı yazamayacaklarını getirdik. Son olarak da 31 Ağustos’ta emlak piyasası ve oto piyasasında sahte ilanlar yoluyla fiyatları şişirme çalışması içinde olan uygulamalara karşı ilan sitelerini sorumlu tutan yönetmelik değişikliği yaptık.

2 ay süre verdik 1 Kasım’da uygulanmaya başlayacak. Burada amacımız piyasanın denetlenmesi, adil, istikrarlı bir şekilde satışların alışların düzene gelmesi." ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat açıkladı! Konut ve araba satışında yeni dönem 1 Kasım da resmen başlıyor!

3 AY SONRA GELECEK DENEN ARABALAR 3 SAAT İÇİNDE TESLİME HAZIR...

Boalt, yaptıkları düzenlemeler ve yaptırımlar sonrasında stokların ortaya çıktığını belirterek '' 3 ay 6 ay sonrasına araç gelebilir denilirken şimdi 3 saat. 24 saat sonrasına araç teslim ediliyor. Bunlar güzel gelişmeler.'' dedi.

Bolat araba fiyatlarında köpüğün kalktığını baelirterek, ikinci elde fiyatlarda yüzde 15’e varan düşüşlerin olduğunu açıkladı.  Bununun devam edeceğini belirten Bolat  birinci el sıfır araçlarda da yüzde 10-20'ler arasında kampanyalarla indirimler yapıldığını ve rekabetin başladığını söyledi. 

Bolat, otomotiv piyasası kampanyalar anlamında önemli bir dönemde olduğunu belirterek '' Piyasanın normale dönmesi alıcılar için de satıcılar için de artık anormal uygulamaların ortadan kalkmasını başarmak önemliydi. Biz bunu başardık. Amacımız piyasaların regüle olması, düzenli işlemesi." dedi. 

KİRALIK İLANLARDA FAHİŞ FİYATLAR ORTADAN KALKACAK

Bolat yüksek kiralık ev ilanlarına da değinerek  "Kiralar konusu Adalet Bakanlığı’mız, arz yönünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, vergisel olarak da Hazine ve Maliye Bakanlığımızın birlikte çalıştığı bir konu.

Aynen oto ve emlak fiyatlarında olduğu gibi maalesef ilan siteleri, kayıt dışı emlakçılık yapan, vergi ödemeyen kişilerin fiyatı şişirdiklerini görüyoruz. İlan uygulamamız emlakçılar arasında da sevinçle karşılandı." ifadelerini kullandı. 

Sıfır otomobillerde 200 bin TL'ye varan büyük indirimler! Markalar tek tek duyurdu! Araç alacaklara müjde! 

Günlük kiralık ev arzı yüzde 97 artarak zirveye yerleşti! Toplamda 110 bin 857 ev günlük olarak kiralanıyor

Geri Dön