27 / 04 / 2024

Bakan Bolat açıkladı, emlak ve oto satışlarında manipülatif çabaları ağır cezalar geliyor

Bakan Bolat açıkladı, emlak ve oto satışlarında manipülatif çabaları ağır cezalar geliyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 1 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe girecek olan yönetmelikle emlak ve oto satışlarında sahte isimler ve hesaplarla ücretleri arttırmak için yapılan manipülatif çabaların ağır bir şekilde cezalandırılacağını kaydetti.



Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina'da düzenlenen Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi'nde, Türkiye'nin dışa açık bir ekonomiye sahip olduğunu kaydederek; Türkiye'nin geçtiğimiz sene itibarı ile 618 milyar dolar dış ticareti olduğunu dikkat çeken Bolat, şöyle konuştu: "Mutluluk ile ifade edebilirim ki mal ihracatında da hizmet ihracatında çok iyi ilerliyoruz. Temmuz ayında yükselişimiz başladı. Fakat yıla maalesef iyi başlayamadık. Çünkü geçen senenin ortalarında başlayan küresel talep azalması, dünyayı üretimde de yavaşlamaya doğru sürükledi. Dünya ticareti ise birçok ürünlerde fiyatların azalması ile gerileme sürecine girdi. Bu durumda da mukayese için söylüyorum, 2022'de dünya ihracatı yüzde beş büyürken bu sene yüzde 0,8'de kalacak. Bu, Dünya Ticaret Örgütü'nün tahmini rakamı olmakta. Dünyanın büyüme oranı da geçen yıl yüzde 3,5'iken bu yıl ortalama yüzde 3 olacak. Burada motor ülkelerden Çin yüzde 5 civarında bir büyüme yakalayabilir. ABD, şu ana kadar yüzde iki civarında bir büyüme yakaladı. Avrupa Birliği ise yüzde 0,5 civarında, bizim için önemli bir pazar olan Almanya ise şu ana kadar ekside büyüme olarak. Bu ithalatlarına da yansıyor. İthalatlarında özellikle Avrupa ülkelerinin yüzde 5 ila 20 arasında. Ülkeden ülkeye değişen bir azalış var. Demek ki dünyada şartlar bu sene iyi değil."

Bakan Bolat açıkladı, emlak ve oto satışlarında manipülatif çabaları ağır cezalar geliyor

MANİPÜLATİF ÇABALARA CEZALAR GELİYOR

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Sıfır ve ikinci el araçta çok ciddi fiyat indirimlerinin olduğunu belirterek şöyle devam etti; "Durum böyle olunca, tüketici, 'Biraz daha iner mi' diye bekleme moduna girdi ve piyasa düzene girdi. Aynı durum emlak için de geçerli. Emlakta da daire satışlarında ve rakamları, arsa ve dükkan fiyatlarında azalmalar görülüyor. Buna göre ciddi manada ve 31 Ağustos'ta önemli bir yönetmelik ayarladık, bu yönetmeliğe iki ay uygulama süresi verdik ve 1 Kasım 2023 tarihinde de başlayacağız. Bu durumda, emlak ve oto satışlarında sahte adlarla, 'fake' hesaplarla fiyatları yukarı çekmek için yapılan manipülatif çabalara ağır cezalarımız olacak. Bunları yayınlayan ilan siteleri bu cezalardan nasibini alacak. Buna göre programlar hazırlamaları gerekiyor. Elemanlarını hazırlamaları gerekiyor. Bu yönetmelik kesinlikle uzatılmayacak 1 Kasım 2023'te yürürlüğe girecek." dedi.

Ticaret Bakanı Bolat: Emlakta, daire, dükkan ve arsa fiyatlarında düşme var!

Konut fiyatlarında köpük kalktı mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön