28 / 04 / 2024

Ticaret Bakanı Bolat: Emlakta, daire, dükkan ve arsa fiyatlarında düşme var!

Ticaret Bakanı Bolat: Emlakta, daire, dükkan ve arsa fiyatlarında düşme var!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv ve gayrimenkul sektöründe düşüş olduğuna dikkat çekti. Ayrıca Bolat, 1 Kasım'da yürürlüğe girecek yönetmelikle emlak ve oto satışlarında sahte isim ve hesaplara ağır ceza verileceğini söyledi.



Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina'da düzenlenen Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi'nde, Türkiye'nin dışa açık bir ekonomiye sahip olduğunu ifade etti.

Emlak ve otomotiv piyasasına ilişkin de konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 1 Kasım'da yürürlüğe girecek yönetmelikle emlak ve oto satışlarında sahte isim ve hesaplarla fiyatları arttırmak için yapılan manipülatif çabaların ağır cezalandırılacağını kaydetti.

Bolat, Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina'da düzenlenen Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi'nde, Türkiye'nin dışa açık bir ekonomiye sahip olduğunu söyledi.

Ticaret Bakanı Bolat: Emlakta, daire, dükkan ve arsa fiyatlarında düşme var!

"MANİPÜLATİF ÇABALARA AĞIR CEZALAR VAR"

Sıfır ve 2. el araçta çok ciddi fiyat indirimlerinin başladığına dikkati çeken Bolat, tüketicinin, 'Biraz daha iner mi' diye bekleyim moduna girdiğini ve piyasanın düzene girdiğini belirtti.

Aynı durumun emlak için de geçerli olduğuna dikkat çeken Bolat, "Emlakta da daire satışlarında ve fiyatları, arsa ve dükkan fiyatlarında düşme var" dedi.

Ciddi manada ve 31 Ağustos'ta önemli bir yönetmelik çıkardıklarını anımsatan Bolat, "İki ay uygulama süresi verdik. 1 Kasım'da bu başlıyor. Emlak ve oto satışlarında sahte isimlerle, 'fake' hesaplarla fiyatları arttırmak için yapılan manipülatif çabalara ağır cezalar var" diye ifade etti.

Ticaret Bakanı Bolat: Emlakta, daire, dükkan ve arsa fiyatlarında düşme var!

Bunları yayınlayan ilan siteleri bu cezalardan sorumlu olacaklarını ifade eden Bolat, "Buna göre programlar hazırlamaları gerekiyor. Elemanlarını hazırlamaları gerekiyor. Bu yönetmelik kesinlikle uzatılmayacak 1 Kasım'da yürürlükte olacak." diye ifade etti.

1 Kasım'da yürürlüğe girmesi planlanan e-Devlet üzerinden getirilen zorunluluk ile konut ilanlarında sahteciliğin önüne geçilmesi planlanıyor. 

İlan sahiplerinin e-Devlet'ten yapacağı kimlik doğrulaması ile piyasadaki manipülasyona yol açan ilanların kaldırılması hedefleniyor.

Diğer bir hedef ise üzerlerine tapu kaydı olmayan kişilerin yakınları adına arsa ve konutlarını satışa çıkaramaması. Yeni düzenleme kapsamında internet siteleri e-Devlet ile entegre edilecek ve bu entegrasyon aracılığıyla tapu sorgulaması gerçekleştirilerek satış ilanları denetlenecek.

Ayrıca fahiş fiyat veren hak sahipleri ise yasal yaptırımlarla karşı karşıya kalacak ve yüklü miktarda ceza ödemek zorunda olacak.

Tarım Bakanlığı 1 milyon 16 bin gıda denetimi yaptı! 159 firmaya suç duyurusunda bulundu!

Fiat Fiorino'nun yeni fiyat listesini görenler inanamadı! Hem zam yok hem de indirim var!

Peugeot 5008, yüzde 1,59 faiz ve takas desteği avantajıyla satışta! 


Geri Dön