29 / 04 / 2024

Ticaret Bakanı Bolat’dan otomotiv piyasasına ilişkin müjde! ‘Normalleşme artarak devam edecek’

Ticaret Bakanı Bolat’dan otomotiv piyasasına ilişkin müjde! ‘Normalleşme artarak devam edecek’

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, son derece dinamik olan otomotiv piyasasındaki gelişmelerin aralıksız takip edildiğini belirtti. Bolat, “Otomotivde normalleşme artarak devam edecek” dedi.



Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bolat, "Aldığımız önlemlerin ve yaptığımız yoğun denetimlerin piyasanın işleyişi noktasında müspet etki yarattığını ve otomotiv piyasasında bir dengelenme sürecinin meydana geldiğini gözlemliyoruz. Yakın zamanda otomotiv piyasasındaki normalleşmenin artarak devam edeceğini tahmin etmekle beraber, otomotiv sektörü temsilcilerinin görüşleri de dikkate alınarak, ihtiyaç duyulması durumunda, ek tedbirleri ivedilikle uygulamaya almaktan çekinmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Ticaret Bakanı Bolat’dan otomotiv piyasasına ilişkin müjde! ‘Normalleşme artarak devam edecek’

Ticaret Bakanı Bolat, konuya ilişkin açıklamada otomotiv piyasasında son dönemde meydana gelen spekülatif fiyat oluşumları ile stokçuluk ve sıfır otomobile erişim sorunlarını ortadan kaldırmak ve sektörde adaletli, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa yapısını tekrar tesis etmek üzere çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü paylaştı. Bu doğrultuda, bir taraftan makroekonomik önlemleri alırken, bir taraftan da ihtiyaç duyulan düzenlemeleri gecikmeksizin uyguladıklarını vurgulayan Bolat, "Kamuoyunun da yakinen izlediği üzere, bakanlığımızca son dönemde pazarlama, satış ve ilan kısıtlamalarına ilişkin düzenlemeler yürürlüğe konuldu. İlgili düzenlemelerin uygulanmasını sağlamaya ilişkin yürütülen yoğun denetim faaliyetleri neticesinde, düzenlemelere aykırı hareket eden kişilere caydırıcı cezalar uygulanmakta. Uzun vadeli amaçlarımız arasında otomotiv sektöründe adaletli, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa yapısının tekrar tesisiyle beraber tüketici mağduriyetlerinin yaşanmadığı bir piyasanın oluşması yer almakta" diye konuştu.

Ticaret Bakanı Bolat’dan otomotiv piyasasına ilişkin müjde! ‘Normalleşme artarak devam edecek’

"DENGELENME SÜRECİ YAŞIYORUZ"

Bolat, son derece dinamik bir alan olan otomotiv piyasasındaki gelişmelerin aralıksız izlendiğine dikkat çekerek, "Dünyada meydana gelen enflasyonist ortam ile araç bulunurluk sorunun da Türkiye’de etkili olduğu bu süreç boyunca ortaya koyduğumuz çalışmalarımız sonucunda son derece önemli mesafeler aldık. Aldığımız önlemlerin ve yaptığımız yoğun denetimlerin piyasanın işleyişi noktasında müspet etki yarattığını ve otomotiv piyasasında bir dengelenme sürecinin meydana geldiğini gözlemliyoruz. Yakın zamanda otomotiv piyasasındaki normalleşmenin artarak devam edeceğini tahmin etmekle beraber, otomotiv sektörü temsilcilerinin görüşleri de göz önüne alınarak, ihtiyaç duyulması durumunda, ek tedbirleri ivedilikle uygulamaya almaktan çekinmeyeceğiz. Bakanlık olarak haksız ve adaletsiz uygulamaları ile insanlarımızı mağdur eden kişilerle mücadelemiz kararlılıkla devan edecektir" değerlendirmelerinde bulundu.

Milyonları ilgilendiriyor! Kentsel dönüşümde ‘salt çoğunluk’ detayı!

Uzmanlar emlak vergisinin düşürülmesini istiyor! 'Yüzde 1'e düşürülmeli'
Kamu bankalarında konut kredisi faizleri arka arkaya değişti! İşte konut kredisi ödeme tablosu...

Geri Dön