27 / 04 / 2024

Ticaret Bakanı Bolat: Emlak sektöründe köpük kalkıyor!

Ticaret Bakanı Bolat: Emlak sektöründe köpük kalkıyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat otomobil ve emlak piyasalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat otomobil fiyatlarının düştüğü belirtirken, emlak sektöründe de köpüğün kalktığını söyledi.



Ticaret Bakanı Ömer Bolat otomobil ve emlak sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat, oto piyasasında hem ikinci el satışlarda hem sıfır araba satışlarında bolluk meydana geldiğini söyledi. Bolat bu kapsamda fiyatlarda yüzde 15’e varan düşüşler olduğuna dikkat çekerek, "Yıl sonuna kadar sıfır araç satışlarında yüzde 10 ila 20 arasında indirim kampanyaları görmeye başladık, başlayacağız. Rekabetçiliği yeniden kazanmış olduk. Rekabetle birlikte fiyat düşüşleri de beraberinde gelecek." dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, beraberinde Bakan Yardımcıları Sezai Uçarmak, Mahmut Gürcan ve Özgür Volkan Ağar, İç Ticaret Genel Müdürü Adem Başar ile MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç başkanlığındaki dernek üyeleri ile Ticaret Bakanlığı Söğütözü Yerleşkesi Turkuaz Salon'da bir araya geldi. 

 Ticaret Bakanı Bolat: Emlak sektöründe köpük kalkıyor!

Burada konuşma yapan Bakan Bolat, sıfır araç satışlarında da kimi araç modellerine ve markalarına göre yüzde 10 ila yüzde 20 arasında indirim kampanyaları gelmeye başladığını söyledi.

Bakan Bolat, yaptıkları düzenlemeler sonucunda piyasalarda ciddi rahatlamalar olduğuna dikkati çekerek, oto piyasasında hem ikinci el satışlarda hem sıfır araba satışlarında bolluk meydana geldi vurgu yaptı.

Fiyatlarda yüzde 15'e varan düşüşler olduğunu söyleye Bakan Bolat, hem ikinci el satışlarında hem de bayilerin artık stoklardaki arabaları ortaya çıkardığını ve bayilerin kampanyalara başladığını söyledi.

"Yıl sonuna kadar sıfır araç satışlarında da, kimi araç modellerine ve markalarına göre yüzde 10 ila yüzde 20 arasında indirim kampanyaları görmeye başladık, başlıyoruz." diye ifade eden Bakan Bolat, "Bu tüketicilerimiz açısından çok iyi. Bu, piyasaların düzelmesi için ve rasyonel, istikrarlı bir şekilde işlemesi için çok iyi. Rekabetçiliği yeniden kazanmış olduk. Rekabetle birlikte fiyat düşüşleri de beraberinde gelecek" diye konuştu.

 Ticaret Bakanı Bolat: Emlak sektöründe köpük kalkıyor!

"EMLAK SEKTÖRÜNDE PİYASAYI DENETLİYORUZ"

Emlak sektöründe de satış fiyatlarında köpüğün ortadan kalktığını gözlemlediklerini ifade eden Bakan Bolat, sektör yetkililerinden de bu konuda bilgi aldıklarını belirterek, "Biz de piyasayı denetliyoruz" dedi. Bakan Bolat, "Bu minvalde Türkiye Emlak Müşavirler Federasyonu da 10 gün kadar sonra bizi ziyaret edecek. Bu konuda atılan adımlardan dolayı teşekkür edeceklerini söylediler" diye konuştu.

Bakan Bolat, önemli olan durumun, kayıtlı ekonomiyi güçlendirmek olduğuna dikkat çekerek "Kayıt dışı faaliyetleri, haksız kazançları, spekülatif uygulamaları, fahiş kazançları, manipülasyonları hem cezalandırmak ve denetlemek , hem de ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Yoksa ticaretin artması bizi mutlu eder" ifadelerini kullandı.

Altın yatırımcılarına kara haber şimdi geldi! Hatice Kolçak altının hangi seviyeye kadar düşeceğini açıkladı!

İstanbul'un dönüşümünde izlenecek yol haritası belli oldu!

Gelibolu Belediyesi otel imarlı arsa satacak!


Geri Dön