28 / 04 / 2024

Altın yatırımcılarına kara haber şimdi geldi! Hatice Kolçak altının hangi seviyeye kadar düşeceğini açıkladı!

Altın yatırımcılarına kara haber şimdi geldi! Hatice Kolçak altının hangi seviyeye kadar düşeceğini açıkladı!

Ekonomist Hatice Kolçak, altın fiyatlarının düştüğü ve düşüşlerin devamının geleceğini söyleyerek yatırımcılara kötü haberi verdi.



Altın fiyatları son günlerde aşağı yönlü hareket etmeye devam ediyor. Bu düşüşü ekonomik nedenlere dayandıran Ekonomist Hatice Kolçak, altının düşmeye devam edeceğini aktardı.

ABD'deki iş imkanları, açık iş ilanlarını gösteren JOLTS'un FED için önemli veri olduğunu belirten Kolçak, verilerin 9 milyon 600 bin olarak gelmesi ile beklentisinin çok üzerinde olduğunu belirterek '' "Demek ki ABD'de hala bir alım var hala istihdam piyasası güçlü anlamına geliyor bu da FED'in elini güçlendiriyor. Yani FED 'Ben agresif gideceğim daha fazla faiz artışı yapacağım' gibi bunu kullanır, kullanıyor da zaten" ifadelerini kullandı.

ALTIN İÇİN KRİTİK GÜN YARIN...

Altın için en önemli günün yarın olduğunu söyleyen Kolçak,  ABD tarım dışı istihdam verilerinin açıklanacağını hatırlattı. Kolçak, JOLTS yüksek gelince piyasaların otomatikman geri çekildiğini söyleyerek,  küresel piyasaların tamamında sadece Amerikan piyasaları değil Asya piyasalarında da sert düşüşlerin yaşandığını açıkladı.

Altın yatırımcılarına kara haber şimdi geldi! Hatice Kolçak altının hangi seviyeye kadar düşeceğini açıkladı!

DOLAR ENDEKSİ YÜKSELDİ, HERŞEY DÜŞTÜ...

Kolçak, altın başta olmak üzere her şeyin düştüğünü, dolar endeksi yükseldiğin söyledi.  Tahvil piyasasında çok ciddi hareketlilik olduğunu söyleyen Kolçak, özellikle 10 yıllık tahvil faizleri 4.87, 2 yıllıklar 5'in üstünde bu da 2007 - 2008 krizinde görülen seviyler olduğunun altını çizdi. 

ALTIN FİYATLARI DÜŞÜŞE GEÇTİ

Ons altının destekleri kıra kıra aşağıya doğru düştüğünü belirten Kolçak, "Artık burada belli ortalamaların altında kaldığı zaman düşüşler sert oluyor. Dolayısıyla dibi bilmiyoruz. Teknik olarak da sinyal bunu gösterince burada artık kısa vadede alım için uygun değil dediğimiz noktalar buralar oluyor. Çünkü tekniği bozuldu altının" dedi.

Altının gidişatı ile ilgili açıklama yapan Kolçak, burada 1800 dolar seviyesine dikkat çekti. 1800 dolara kadar aşağıya gelme potansiyeli olduğunu belirten Koçak '' Cuma günü veriler JOLTS'u destekler nitelikte gelirse aşağıya kadar inme ihtimali var. Aşağıya inerse 1800 dolar çok önemli bir destek. Buradan alım beklersiniz normalde ama veriler güçlü geldikçe FED'in eli yükseldikçe altına da satış geliyor bu şekilde" dedi.

Altın yatırımcılarına kara haber şimdi geldi! Hatice Kolçak altının hangi seviyeye kadar düşeceğini açıkladı!

ALTININ GELECEĞİ SEVİYE AÇIKLANDI!

YouTube hesabından açıklama yapan Kolçak,  burada dip sevinen nerede tutulduğunun ilinmediğini söyleyen Kolçak '' 1800 dolarda tutunmasını beklerim. 1800'de tutunmazsa eğer 1750'lere kadar düşme ihtimali var böyle bir durum olabilir." dedi.

Altının uzun vadede ise yönünün yukarı olduğunu söyleyen Kolçak olası düşüşlerden korunmanın en iyi yolunun piyasada sepet yapmak olduğunu kaydetti.

Yükseliyor! Altın fiyatlarında ibreler yeşile döndü! Altını olanlar acil baksın! 5 Ekim 2023 altın fiyatları

Altında alım fırsatı geldi mi? Kritik seviyenin altını işaret etti

 


Geri Dön