27 / 04 / 2024

Altında alım fırsatı geldi mi? Kritik seviyenin altını işaret etti

Altında alım fırsatı geldi mi? Kritik seviyenin altını işaret etti

Temmuz ayında 1.730 TL seviyelerini gören gram altında düşüş sürüyor. . Peki altın fiyatları neden düşüyor? Alım için fırsat mı? Investaz Araştırma ve Strateji Birim Müdürü Mehmet Bilal Bircan merak edilen soruları cevaplandırdı...



Altın fiyatlarında düşüş eğilimi devam ed,yor. Rekorunu Temmuzda 1.730 TL'nin üzerine taşıyan gram altın, 1613 lira seviyelerinde seyrediyor. Altının ons fiyatı ise son 6 ayın en düşük seviyesine düştü. 

Altın piyasasındaki son gelişmeler ekonomist.com.tr'ye değerlendiren Investaz Araştırma ve Strateji Birim Müdürü Mehmet Bilal Bircan, ons altın ve dolar-TL’deki fiyatlamalara bağlı hareket eden gram altında yaşanan düşüşlerin ons altın fiyatlarından kaynaklandığını belirtti.

Bircan, "FED’den faiz artışı yönünde gelen açıklamaların yanı sıra artan petrol fiyatlarının enflasyon endişelerini canlandırırken buna paralel faiz artışlarını da yeniden gündeme getirmesi ons altında satışları hızlandırmış durumda. Ons altın 1.810 dolar ile mart ayından bu yana en düşük seviyesini görürken, dolar-TL’deki hareketlerin görece sınırlı kalması gram altın tarafında fiyatların ons altına paralel şekilde düşmesine yol açtı." dedi. 

Küresel tarafta artan enflasyon endişelerinin faizlerde artış beklentisini canlı tuttuğu sürece ons altında baskılanmanın devam etmesi beklenebileceğine işaret eden Bircan, "Böyle bir durumda dolar-TL’deki hareketlerin sınırlı kalmaya devam edeceği varsayımıyla gram altında da bir süre daha düşüşler gözlenebilir." diye konuştu. 

Altında alım fırsatı mı? 
Bircan şöyle devam etti: 

"Kısa vadede geri çekilmelerin devam etmesi beklense de, orta ve uzun vadeli düşünen yatırımcılar açısından geri çekilmeler alım fırsatı olarak değerlendirilebilir. Mevcut durumda 1630 TL seviyelerinin altında kalındığı sürece farklı seviyelerden alım yapılması orta ve uzun vadede yatırımcılar için avantaj sağlayabilir."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön