27 / 04 / 2024

İslam Memiş altında alım fırsatını açıkladı! Rekora günler kaldı

İslam Memiş altında alım fırsatını açıkladı! Rekora günler kaldı

Altın fiyatları ABD'den gelen güçlü verilerle düşüş trendine girdi. Ons altında yaşanan düşüşle gram altın 1700 TL'nin altına kadar indi. Altın fiyatlarında yaşanan düşüş sonrasında İslam Memiş, alım fırsatı olabileceğini söyledi. İşte İslam Memiş'in rekor tahmini...



ABD'den gelen güçlü veriler sonrasında 2 bin dolar bandına çıkması beklenen Ons altın 40 dolar birden düşerek 1940 bandına kadar düştü. Spot altında yaşanan düşüşle gram altında 1680 TL'ye kadar indi. 24 ayar külçe altının gramı daha sonra toparlansa da haftayı yüzde 0,12 azalışla 1.698 liradan tamamladı.

Cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 0,14 azalışla 11 bin 259 liraya indi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altında yaşanan düşüş sonrasında piyasaları için önemli değerlendirmeler yaptı.

PİYASALAR BIÇAK SIRTI
Ons altında1935'e kadar gerilemenin mümkün olacağını, elinde dolar olanların ons almak isteyenlerin bu fırsatları değerlendirmesi gerektiğini söyleyen İslam Memiş, "Ons altın 1960'a toparladı.1944'e kadar geriledi. Buradan alım geldi ama bant aralığı yine dar. Kararsızlık var çünkü ortada. Fed'in faiz artırımı oldu ancak belirsizliği getirdi. Merkez bankalarını takip etmeyi sürdüreceğiz. Merkez bankaları bizi izlemeye devam edin dedi. Merkez bankaları tüm kozlarını sonuna kadar kullanacak Kapılar açık kaldığı için piyasalar bıçak sırtı kaldı." diye konuştu.

GRAM TAHMİNİNİ AÇIKLADI
İslam Memiş şöyle devam etti:

"Gram altının bir geri çekilmesi var. Gram altın tekrar 1700'e kadar sarktı, tekrar toparlandı. Yukarı yönlü atakların devam edeceğini tahmin ediyorum. 1880 lira seviyeleri karşımızda kalmaya devam edecek. Düşüşlerle alakalı elinde TL olanları da uyarmıştık. Düşüşler değerlendirilmeli. Çünkü riskler masada kalmaya devam ediyor."

Gram altın ve çeyrek altın cephesinde ise durum tamamen farklı olacak. Ons fiyatlarında görülecek artışın yanı sıra, yıl sonunda turizm gelirlerinin azalması ve kısa vadeli borçların ödenmeye başlaması ile birlikte dolar kuru da bir yukarı ivme yaşayacak. Bu yüzden gram altın fiyatlarında çift yönlü bir kaldıraç etkisi görülecek. Bu nedenle yılsonuna kadar gram altında 2000 lira sınırının rahatlıkla aşılabileceğine inanıyorum. Emtia piyasalarında ise genel bir yükseliş trendi başlayacaktır. Altın fiyatlarında düşüşlerin gelecek haftaya sarkmadan görüleceğini öngörüyorum. 27 lira sınırını aşamayan bir dolar kuru olduğunu düşünürsek, gram/TL cephede de alım fırsatları doğabilir. 2023 yılında son kez dip fiyattan altın almak için bir fırsat penceresi açılacak."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön