29 / 04 / 2024

İstanbul'un dönüşümünde izlenecek yol haritası belli oldu!

İstanbul'un dönüşümünde izlenecek yol haritası belli oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada İstanbul'un dönüşümünde izlenecek yol haritasının belli olduğunu söyledi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki "Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası"nın sonuç bildirgesini, İller Bankası Macunköy Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirdiği basın toplantısıyla duyurdu.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, yaptığı açıklamada Türkiye'nin yüzde 66'sının ve nüfusunun yüzde 71'inin 1. ve 2. derece deprem riski altında olduğuna değinen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye coğrafyasında son bir asırda 6 ve üzeri şiddete sahip 226 deprem yaşandığını söyledi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre, deprem nedeniyle son 100 yılda 130 binin üzerinde kişinin hayatını kaybettiğin söyleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki bir daha can kayıplarının yaşanmaması için kentsel dönüşüm çalışmalarını hızla sürdürdüklerini söyledi.

Yaptığı açıklamada depreme karşı yapılması gereken en önemli adımın kentsel dönüşüm olduğunu ve ülke genelinde 2012 yılından bugüne kadar toplamda 2 milyon bağımsız bölümün kentsel dönüşüm projeleriyle yenilendiğini dile getiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki şu anda Türkiye genelinde yaklaşık olarak 400 bin bağımsız bölümün dönüşüm sürecinin devam ettiğini söyledi.

Açıklamasında 81 ilde afetlere hazırlık çalışmaları devam ederken mega kent İstanbul'un burada odak noktalarını oluşturduğunu söyleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, mega kent  İstanbul'da 6 milyon konut ve 1,5 milyon ticari alandan meydana gelen toplam 7,5 milyon bağımsız bölüm olduğunu ve İstanbul'da 1,5 milyon bağımsız bölümün risk altında olduğunu söyledi. Bakan Özhaseki ayrıca 600 bin bağımsız bölümün acil dönüşmesi gerektiğini de kaydetti.

İstanbul un dönüşümünde izlenecek yol haritası belli oldu!

MEGA KENTİ DAHA GÜVENLİ HALE GETİRECEĞİZ

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada İstanbul için önlerinde dört adımdan meydana gelen bir yol haritasının olduğunu kaydeden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bunlardan ilkinin rezerv alanlarda 300 bin civarında konut yapmak olduğunu söyledi.

Konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada alanları tespit ettiklerini ve buralarda planlamaların devam ettiğini söyleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ikincisinin Yarısı Bizden Kampanyası kapsamında 200 bin civarında konutu dönüştürmeyi düşündüklerini söyledi.

Yaptığı açıklamada bir binada üç kişinin, beş kişinin başvurusuyla bu iş olamayacağı için yüzde 100 anlaşma sağlayan, daha sonra üçte ikiyi sağlayan, daha sonra da yüzde 50+1'e yaklaşmış olanlardan devam edeceklerini belirten Bakan Özhaseki, tahminlerine göre en az 200-300 bin konutu da bu şekilde dönüştürmeyi düşündüklerini söyledi.

Açıklamasında "Onlar inşaatlarını yapacaklar, biz desteklemeye devam edeceğiz." diyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 3. olarak da şu anda devam eden 171 bin civarında konut olduğunu, onları daha da hızlandırıp, önümüzdeki iki-üç sene içerisinde en riskli 600-700 bin konutu dönüştürmek suretiyle İstanbul'u daha güvenli hale getireceklerini söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki açıklamasında bütün bu çalışmaların altında yatanın da yeni bir yasa hazırlığı olduğunu söyleyerek, bunun için durmadan toplantılar yaptıklarını ve Deprem Şurası'nda uzmanların katkılarıyla bir taslak oluşturduklarını bunu da Meclis'te değişik gruplarla görüşmeye başladıklarını söyledi.
 

4A, 4B, 4C 29 Ekim 2023 emekli ikramiyelerinde son durum ne? İkramiyeler hesaplara ne zaman yatırılacak? 

TOKİ Eskişehir Mihalıççık projesi için beklenen tarih geldi! 142 yeni konut geliyor!

4C'li emeklilere yüzde 47, 4A, 4B'li emeklilere yüzde 38 zam müjdesi! Emekli maaşlarına yüzde 50'ye yakın zam geliyor!


Geri Dön