28 / 04 / 2024

İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılacak? Bakan Özhaseki: 15 güne yol haritasını ilan edeceğiz!

İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılacak? Bakan Özhaseki: 15 güne yol haritasını ilan edeceğiz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesi, deprem konutları ve İstanbul'un dönüşümü ile ilgili önemli son dakika açıklamalarında bulundu. Peki İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılacak? İşte ayrıntılar...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı bir TV programında gündem ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

Bakan Özhaseki, söz konusu açıklamalarında deprem konutları ve İstanbul'un dönüşümü ile ilgili konuştu. Özhaseki, 6 ay içerisinde 100 bine yakın köy evinin tesliminin yapılacağını açıkladı.

İstanbul un dönüşümü nasıl yapılacak? Bakan Özhaseki: 15 güne yol haritasını ilan edeceğiz!

850 BİNE YAKIN YAPI HASAR GÖRDÜ 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 850 bine yakın yapının depremlerde zarar gördüğünün altını çizdi ve zarar gören insan sayısının da 14 milyon civarında olduğunu söyledi. Özhaseki, "Zarar olan iş yeri, evleri yapıp teslim edecek olsak sadece yapım masrafları 100 milyar doları aşıyor. Ortada müthiş bir zara bulunuyor" diye konuştu. 

Bakan Özhaseki, şehir çeperlerinde 160-170 bin civarında konutun inşaatlarına başlandığını, boşaltılan yerlerde de inşaatlara başlanmasına ilişkin karar aldıklarını söyledi. 

Açıklamasında "Birkaç tane yeni proje bulunuyor. Şehirlerin meydan ve çevresine bizler başlıyoruz" ifadelerini kullanan Özhaseki, Hatay’da Meclis binasının olduğu yerin çevresi ile Asi Nehri’nin etrafına başlanması kararının alındığını, Malatya’da Valiliğin karşı tarafında büyük çarşıların olduğu bölgede de inşaatlara başladıklarını vurguladı. 

İstanbul un dönüşümü nasıl yapılacak? Bakan Özhaseki: 15 güne yol haritasını ilan edeceğiz!

9 AY SONRA TESLİMLERE BAŞLANACAK 

"Başlayabildiğimiz inşaat sayısı bağımsız birim olarak 250 bine ulaşıyor. 250 bin civarında bağımsız birimin inşasına başladık. Bunların her birinin teslim süresini de 1 yıl gibi gördük" bilgilerini veren Bakan Özhaseki, 9 ay sonra 10 ay sonra bu teslimlerin yapılacağını dile getirdi. 

Köy evleri için deprem şurasında alınan karara değinen Özhaseki, çelik yapının standartlarını geliştirdiklerine, üzerine kaç ton çelik kullanılacağı ile ilgili standarları geliştirdiklerine dikkat çekerek, 100 bine yakın köy evinin 6 ay içinde tamamlanacağını dile getirdi. 

Gelecek senenin  yaz aylarına kadar bütün köylü vatandaşların haklarının verileceğini belirtti. 

İstanbul un dönüşümü nasıl yapılacak? Bakan Özhaseki: 15 güne yol haritasını ilan edeceğiz!

İSTANBUL İÇİN ÇALIŞMALAR TAM GAZ, 15 GÜNE İLAN EDİLİR 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'un dönüşümü ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti ve izlenecek yolun 15 güne kadar ilan edileceğini söyledi. 

Mehmet Özhaseki, seçim öncesi açıklanmış olan Yarısı Bizden kampanyasına değindi ve "Devlet diyor ki siz evinizi riskli görüyorsanız yapın konutunuzu biz size yarısını verelim. Bundan yararlanacak epey insan var. Bunlardan başlayarak yenilemek istiyor musunuz? Yarısını biz veriyoruz, sürdürün diyeceğiz" dedi ve bunun müthiş bir kolaylık olduğunu vurguladı. 

Rezerv alanlar belirlediklerinin de altını çizen Bakan Özhaseki, konuya ilişkin açıklamasını "Konutlarımızı yapacağız. Mali koşullarımız müsaitse evleri biz yapıp en riskli binaları taşıyacağız. Yepyeni yapıyı vereceğiz" diyerek tamamladı. 

Büyükşehirde yaşamak için en az 1-2 asgari ücret kiraya ayrılmalı! Ev almak için şu an doğru zaman mı?

Kira krizine çözüm önerisi: Şişen fiyatları indirmek vergilendirmeyle olur!

Yeni kentsel dönüşümde ilk rezerv alan hamlesi Hatay'da! 207,35 hektarlık alan rezerv alan ilan edildi! 

Konutta amortisman süresi kısalıyor! 


Geri Dön