29 / 04 / 2024

İstanbul'un dönüşüm maliyeti 500-600 milyar TL!

İstanbul'un dönüşüm maliyeti 500-600 milyar TL!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki kentsel dönüşümün topyekun mücadele, birlikte çözüm bulmak ve devlet kaynaklarının aktarımına bağlı olduğunu dile getirdi. İmamoğlu, İstanbul'un dönüşüm maliyetinin 500-600 milyar Türk Lirası olduğuna dikkat çekti.



2017'de riskli alan olarak ilan edilen ve yıkımları tamamlanan, İstanbul'un Bağcılar ilçesindeki “As Fatih Kent Sitesi”nin “Bağcılar Kiraz Evler” adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ tarafından yeniden dönüşümü için temel atıldı.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; törene, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt ile hak sahibi vatandaşların katılım gösterdi.

İstanbul un dönüşüm maliyeti 500-600 milyar TL!

Törende, Bağcılar Kiraz Evler projesinin yanı sıra İstanbul'un deprem riskine ilişkin de açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu, önemli açıklamalar yaptı. 

İstanbul un dönüşüm maliyeti 500-600 milyar TL!

İstanbul'daki kentsel dönüşümün topyekun mücadele, birlikte çözüm bulmak ve devlet kaynaklarının aktarımına bağlı olduğuna dikkat çeken Ekrem İmamoğlu, “Bunun İstanbul’a maliyeti, 500-600 milyar liradan aşağı değil. Artan maliyetlere belki daha da yukarıda. Bunu rutin hızla, süratle yaptığımız takdirde, 80-100 sene lazım. Bitmez; olmaz. Bu seferberliği yapıp, dayanıklı bir kent olduğumuz zaman başka sorunları da daha hızlı çözeriz; yaşam kalitesini arttırırız, daha keyifli bir yaşamı süreriz.

İstanbul un dönüşüm maliyeti 500-600 milyar TL!

Bazen kurumsal uyuşmazlıklarla karşılaştık. Kimi zaman, vatandaşın, birçoğunun kabul etmesine rağmen farklı duygularla süreci manipüle etmeye çalışan gruplarla karşılaştık. Bunun B partisi C partisi, A partisi yok. Benim için hiç yok. O bakımdan, her kim olursa olsun mücadelemizi en üst safhada verip insanlarımızın sıcak yuvalarına kavuşmalarını istiyoruz.”

KİPTAŞ Bağcılar Kiraz Evler'in temeli atıldı!

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan son dakika İstanbul depremi açıklaması!

İstanbul depremi için ürküten açıklama!


Geri Dön