26 / 10 / 2024

Yapı dönüşümü için 584 milyar TL kaynak ayrıldı! Hükümet harekete geçti, dönüşmesi gereken çok bina var!

Yapı dönüşümü için 584 milyar TL kaynak ayrıldı! Hükümet harekete geçti, dönüşmesi gereken çok bina var!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, deprem harcamaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve "Yapı dönüşümü için 584 milyar TL kaynak ayrıldı" dedi. İşte ayrıntılar...




Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM’de bir grup gazeteciyle bir araya geldi ve önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, söz konusu açıklamasında deprem harcamaları ve savunma sanayi ile ilgili konuştu. 

Depremin ardından gerçekleştirilen harcamaların önemine dikkat çeken Yılmaz, sanki ‘depremin etkisi bitti’ gibi bir algı olduğunun ancak asıl harcamanın şu an yapıldığının altını çizdi. 

Yapı dönüşümü için 584 milyar TL kaynak ayrıldı! Hükümet harekete geçti, dönüşmesi gereken çok bina var!

450 BİN KONUT İNŞA EDİLİYOR,  TOKİ  YENİ BİR ALAN YAPIYOR

Türkiye Gazetesi'nden Cevdet Fırat Aydoğmuş'un haberine göre; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 450 bin civarında konut inşa edildiğine, bir yandan da altyapılarının yapıldığına vurgu yaptı. 

"TOKİ, yeni bir alan inşa ediyor oraya. Doğalgazı, hastanesi, altyapı yatırımları olacak. Sosyal ekonomik olarak bölgeyi canlandırma, vergisel avantajlar teşvikler bütün bunlar mali sonucu olan kararlar" diye konuşan Yılmaz, bu nedenle muazzam bir harcamanın söz konusu olduğunu belirtti. 

Yılmaz, bu harcamaların büyük bölümünün 2023 ve 2024’e denk geldiğini dile getirdi ve şunları söyledi:

"Yalnızca merkezî yönetim bütçesinden iki yılda 2024 fiyatları üzerinden 2,6 trilyonluk bir harcama yapıldı. Bu muazzam bir rakam aşağı yukarı 70 milyar dolara denk oluyor. Gelecek seneden itibaren bu harcamalara olan ihtiyaç da düşecek. Bunun kapsamında mahallî idareler harcaması, İller Bankası, özel sektör, fonlar yer almıyor. Dolayısıyla büyük bir yük ancak önümüzdeki sene itibari ile bu yük azalıyor."

Yapı dönüşümü için 584 milyar TL kaynak ayrıldı! Hükümet harekete geçti, dönüşmesi gereken çok bina var!

YAPI DÖNÜŞÜMÜ İÇİN 584 MİLYAR TL KAYNAK 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, birçok binanın dönüştüğüne ancak hala dönüşmesi gereken çok yapı olduğuna dikkat çekti ve şu ifadeleri kullandı:

"Bingöl’den örnek vereyim; fay hatlarının kesiştiği bir şehir. Kuzey Anadolu ve Doğu Anadolu fay hatlarının kesiştiği yerde bulunuyor. Deprem bilimcileri de Erzincan-Bingöl sınırında maalesef deprem öngörüyorlar. Ama Bingöl’de ne yaptık? Mesela son 20 senede Bingöl özelinde söylüyorum; toplam bina yapı stokunun yüzde 75’i yenilendi. Hâlâ eski yapılar var yüzde 25 kapsamında. Yeni yönetmeliklere göre yüzde 75’i yenilenmiş durumda bunu zaman içinde yüzde 100’e yükseltmemiz gerekiyor."

Yılmaz, bu noktada bu hükûmet döneminde önemli gelişmelerin olduğunu aktardı ve açıklamasını "Bir kentsel dönüşüm başkanlığı kurduk, eskiden bir genel müdürlüktü. Önümüzdeki dönemde ne yapıp edip bizim kalan yapı stokunu da dönüştürmemiz lazım. Yapı dönüşümü için sadece merkezî bütçeden 584 milyar lira ayrıldı" diyerek tamamladı. 

Tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi Meclis'ten geçti!  Konut satışında usulsüzlüklere 6 milyon TL ceza!

Konut ilanlarında yeni dönem başladı! İşte 5 soruda Elektronik İlan Doğrulama Sistemi!

İŞKUR duyurdu! Temizlik görevlisi, güvenlik, şoför, acil tıp teknisyeni alımı yapılacak...

 


Geri Dön