28 / 04 / 2024

KİPTAŞ Bağcılar Kiraz Evler'in temeli atıldı!

KİPTAŞ Bağcılar Kiraz Evler'in temeli atıldı!

İstanbul'un Bağcılar ilçesi Kirazlı Mahallesi’ndeki 7 blok, 190 konuttan meydana gelen “As Fatih Kent Sitesi”, 2017' riskli alan olarak belirlendi. Bugün Bağcılar Kiraz Evler'in temeli atıldı.



İstanbul'un Bağcılar ilçesi Kirazlı Mahallesi’ndeki 7 blok, 190 konuttan meydana gelen “As Fatih Kent Sitesi”, 2017' riskli alan olarak belirlendi. 

İBB'nin resmi sitesinde yer alan habere göre; yaklaşık 4 senedir aynı kabusu yaşayan site sakinleri, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) iştiraki KİPTAŞ ile beraber sürdürdükleri çalışmalarda ortak bir masada buluştu. 

KİPTAŞ Bağcılar Kiraz Evler in temeli atıldı!

31 Ocak 2020 tarihinde 3’te 2 çoğunluğun sağlandığı sitede, sakinler, KİPTAŞ’ın kentsel dönüşüm çerçevesinde sağladığı, “Örnek Yerinde Dönüşüm Modeli”ne karar verdi. Sürece hızlı bir şekilde start veren KİPTAŞ, 2020 Şubat'ta, taslak proje ve ön fizibilite çalışmalarını tamamladı ve site sakinlerini temsil eden heyete bilgileri aktardı. 2020 Şubat'tan itibaren hız kazandırılan görüşmelere ve çalışmalara, Mart 2020'de Kovid-19 salgını sebebiyle 3 aylık bir ara verildi. 19 Haziran 2020 tarihinde tekrar başlatılan çalışmalarla beraber, “avan mimari proje” ve proje görselleri yaptırıldı. 

KİPTAŞ Bağcılar Kiraz Evler in temeli atıldı!

3 GÜNDE YIKILMASI PLANLANAN BLOK 8 SAATTE YERLE BİR OLDU

Siteyi temsil eden heyete KİPTAŞ tarafından ilk sunum 2020 Eylül'de yapıldı. Sitede yaşayan 190 bağımsız birimden 170’i, evlerinin dönüşümünün KİPTAŞ tarafından yapılması amacıyla kuruma, 22 Eylül 2020 tarihinde muvafakatname (izin belgesi) sundu. Konut seçimleri, Ocak 2021 tarihinde bitirildi. İlk sözleşme, 22 Ocak 2021 tarihinde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tanıklığında, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt ile site sakinlerini temsil eden heyet arasındaki görüşmelerde etkin role sahip Hatice Döğer arasında imzalandı. İmzaların atılmasından sonra; İBB, KİPTAŞ ve Bağcılar Belediyesi’nin ortak çalışmalarının neticesinde, sitenin yıkımı yapıldı. Her blok için 3 gün şeklinde hesaplanan yıkımın, tek bir binada 8 saatte tamamlanması, tehlikenin boyutunu da ortaya çıkardı. 

KİPTAŞ Bağcılar Kiraz Evler in temeli atıldı!

KURT’TAN, İBB VE BAĞCILAR BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

Bütün etaplardan geçerek yıkımı yapılan “As Fatih Kent Sitesi”nin “Bağcılar Kiraz Evler” adıyla tekrar dönüşümü için temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İBB CHP Meclis Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, KİPTAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yıldız ve KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt ile hak sahibi vatandaşlar katıldı. Törende ilk konuşma Ali Kurt tarafından yapıldı. Kurt, gerçekleştirilen çalışma ve hayata geçirilek yapıyla ilgili bilgileri aktarda. Kurt, sürece katkıları sebebiyle İBB ve Bağcılar Belediyesi’ne teşekkür ettiğini belirtti 

ÇAĞIRICI: “NETİCE ALMANIN HUZURU VE MUTLULUĞU İÇİNDEYİM”

Türkiye ve İstanbul’un, deprem gerçeğinin farkına, 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen İzmit Depremi ile beraber varıldığına vurgu yapan Bağcılar Belediye Başkanı Çağırıcı ise, ilçeleri özelinde gerçekleştirdikleri çalışmalara ilişkin bilgiler paylaştı. Söz konusu sitenin 2017 yılında “riskli yapı” ilan edildiğini dile getiren Çağırıcı, “O dönemde de yine KİPTAŞ’la görüşmeler devam ederken, bugün de Allah’a çok şükür bir netice almanın huzuru ve mutluluğu içerisinde olduğumu özellikle ifade etmek istiyorum. Bu tür çalışmaların mutlaka hızlı bir süreçte İstanbul’da el birliği içerisinde devam etmesi gerekiyor. Toplum hep birlikte hareket ederse daha hızlı bir sonuca ulaşılır diye ümit ediyorum. Bu vesileyle emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.

KİPTAŞ Bağcılar Kiraz Evler in temeli atıldı!

İMAMOĞLU: “VATANDAŞIMIZ, FEDAKARLIĞINI ORTAYA KOYACAK”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da törende konuştu. Konuşmasında, deprem gerçeğinin bütün yöneticilerin uykusunu kaçırmasının gerektiğini dile getiren Ekrem İmamoğlu, “Allah muhafaza; bunun trajedisi, acısı, hepimizin ciğerini yakar” dedi ve şöyle konuştu:

“Bakın sorumluluk almaktan bahsedildi. Ne güzel. Uyum içerisinde İBB, KİPTAŞ kurumumuz, Bağcılar Belediye Başkanlığımız, bir arada iş üretti. Zor mu? Değil. Bu kurumlar uyum içerisinde çalışsa bile, bir husus olmadı mı gene yürümüyor. Nedir o? Vatandaşlarımız. Bakın İstanbul'da bu tür evlerde yaşayan her vatandaşımızın çözüm bulmakta, çare aramakta önceliği bu kapsama taşıma zorunluluğu var. Nedir o? Bunun kötü örnekleri var. ‘Bir daireme üç isterim, beş isterim… Öbürü iki verdi, sen üç ver…’ Bu pazarlıkların daha öncesinde, vatandaşlarımızın can güvenliği var. Vatandaşımız, fedakarlığını ortaya koyacak. Vatandaşlarımız önceliğini buraya taşıyacak. İmar artışları ile İstanbul dönüşemez. Ancak ve ancak İstanbul, yaşanmaz bir bina yığınına döner.”

Süreçte emeği geçenbütün kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini ileten İmamoğlu, konuşma yaptığı platforma, KİPTAŞ’la ilk sözleşmeye imza atan hak sahibi Hatice Döğer’i davet etti. “Bugün bizim bayramımızdır” diye konuşan Döğer, duygularını, “Çok büyük zorluklarla karşılaşmadan bu güzel evleri bize yapıyorsunuz. Sizin emeğiniz çok. KİPTAŞ’ın emeği çok. KİPTAŞ, bize fazlasıyla ilgi gösterdi. Yapılması gereken ne varsa, yaptı. Onlardan Allah razı olsun. Başkanım, sizden de Allah razı olsun. Şu anki heyecanımı, mutluluğumu anlatacak şey bulamıyorum. Hepiniz çok sağ olun” diyerek anlattı.

KİPTAŞ Bağcılar Kiraz Evler in temeli atıldı!

Konuşmalardan sonra; hak sahipleri Döğer, Raif Koyuncu ve Özcan Aydın’ın katılımıyla butonlara basıldı ve Kiraz Evler Sitesi’nin temeline ilk beton atıldı.

KİPTAŞ Güngören projesinde sözleşmeler imzalanıyor!

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler'de erken teslim müjdesi!


Geri Dön