21 / 08 / 2024

Kıbrıs’ta emlak sektöründe kaos: Yeni yasa sektörü çıkmaza soktu!

Kıbrıs’ta emlak sektöründe kaos: Yeni yasa sektörü çıkmaza soktu!

Kıbrıs’ta emlak sektöründe büyük kaos yaşanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre yanlış olduğu savunulan yasa Anayasa Mahkemesine taşındı. Sektörün çıkmaza girdiği kaydedilirken, Avukat Burçin Sertbay da konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.



Kıbrıs’ta gayrimenkul sektöründe büyük kaos yaşanıyor.  UBP-DP-YDP Hükümetinin geçirdiği değişiklikler sektörü çıkmaza sokarken, Bugün Kıbrıs’ta yer alan habere göre yanlış olduğu savunulan yasa Anayasa Mahkemesine taşındı.

Sektörün çıkmaza girdiği kaydedilirken, Avukat Burçin Sertbay, Gayrı Menkul Paydaşlar Platformu ve İŞAD önderliğinde Anayasa Mahkemesi’ne taşınan yabancılara taşınmaz mal satışıyla ilgili yasa değişiklikleri hakkında Ada TV’ye çok önemli açıklamalar yaptı. 

Peki yeni yasa sektörü nasıl etkileyecek? Yeni yasa ile yabancı yatırımcı Kıbrıs'tan uzaklaşacak mı? Kaos yarattığı belirtilen yasa hangi sıkıntıları da beraberinde getiriyor? İşte merak edilen tüm bu soruların yanıtları ve Avukat Burçin Sertbay'ın Kıbrıs'ta emlak sektörünü çıkmaza sokan yasa ile ilgili o açıklamaları...

Kıbrıs’ta emlak sektöründe kaos: Yeni yasa sektörü çıkmaza soktu!

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Avukat Burçin Sertbay,  açıklamasında “20’sinde kabul edilen yasa, 21’inde yürürlüğe girdi ve 22’sinin sabahında ise Tapu Daireleri’nde kaos yarattı.” İfadelerini kullandı. Açıklamasında  gayrimenkul sektörünün söz konusu bu yasa nedeniyle kendini bir çıkmazda bulduğunu belirten, Avukat Burçin Sertbay, “İnşaat ve emlak sektöründe paniğe neden olan bu durum, ciddi sorunlara neden oldu,” ifadelerini kullandı.

Yaptığı açıklamada söz konusu bu yeni yasanın getirdiği sıkıntılara da parmak basan Avukat Burçin Sertbay,  “Kat irtifa koçanı olmayan malların satış ve devri mümkün değil deniyor. Peki önceden yapılan işlemler ne olacak? Alıcılar şu an için ne yapacaklarını bilmiyor. Yasa, sektörü çökertme potansiyeline sahip,” ifadelerini kullandı.

Avukat Burçin Sertbay yaptığı açıklamada ayrıca sektörde büyük kaos yaratan bu  yasanın hazırlık sürecine yönelik eleştiriler de yaparak, şu ifadeleri kullandı: “Meclis Komite Başkanı Yasemin Öztürk bile, ‘Eğer elimizde veri olsaydı daha iyisini yapabilirdik. 2-3 yıl sonra daha iyisini yaparız,’ dedi. Böyle bir zihniyetle hazırlanmış olan yasa, yabancı yatırımcıyı ülkeden uzaklaştırır,”

 

Kiracıların ev sahiplerinden özel isteği 'yok artık' dedirtti: Mahkemeye verin, 3 yıl daha otururum! 

İstanbul Valiliği’nden Kadıköy’de satılık bina!

Balıkesir'de 10 milyon TL'ye satılan arsanın ilanı ağızları açık bıraktı: ‘Savaş yaklaşıyor, sen hala şehirde misin?’


Geri Dön