29 / 04 / 2024

Konut fiyatlarında köpük kalktı mı?

Konut fiyatlarında köpük kalktı mı?

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, emlak ve otomobil fiyatlarını değerlendirdi. Bakan Bolat, emlak sektöründe köpüğün kalkmasını sağladıklarını ifade etti. Peki, konutta köpük kalktı mı? İşte Bakan Bolat'ın gündeme ilişkin dikkat çeken değerlendirmeleri...



Ticaret Bakanı Ömer Bolat, gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmelerde konut, perakende, ve otomobil gıda sektöründeki son yapılan gelişmeleri anlattı. Alınan önlemlerle otomobil fiyatlarının normalle döndüğünü emlak sektöründe de köpüğün kalktığını ifade eden Bakan Bolat, fahiş fiyatla mücadelede indirim kampanyaları başlatarak destek veren firmalar için de dikkat çeken bir bilgi verdi.

Konut fiyatlarında köpük kalktı mı?

Bakan Bolat, A Haber canlı yayınında yaptığı açıklamalarda son dönemlerdeki fahiş fiyatla mücadele için hükümetin en önemli hedeflerinin başında deprem bölgeleri ve enflasyon olduğunu vurgulayarak "Enflasyonla mücadele topyekûn bir mücadele, Ticaret Bakanlığı olarak fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı denetimler yapmak bizim görevimiz." dedi.

Konut fiyatlarında köpük kalktı mı?

EMLAK SEKTÖRÜNDE KÖPÜK KALKTI?

Otomotiv sektöründeki aldıkları tedbirlerle burada büyük ölçüde normalleşmeyi sağladıklarına dikkat çekerek, "Emlak sektöründe de köpüğün kalkmasını sağladık" dedi.

Bakan Bolat, oto fiyatlarının çok fahiş süreçlere çıktığı sıkıntılı bir süreç yaşandığını anımsatarak, aldıkları denetim tedbirleri ve çıkardıkları yönetmeliklerle denetimler sonucu yanlış işlere bulaşanlara kestikleri cezalarla bu sektörde çok büyük ölçüde normalleşmeyi sağladıklarını söyledi. Otomotiv piyasasından sonra aynı şekilde emlak sektöründe de benzeri uygulamalara girdiklerini ifade eden Bolat, "Köpüğün kalkmasını sağladık" dedi.

Konut fiyatlarında köpük kalktı mı?

Bolat, açıklamasında inşaat malzemeleri hakkında sektörlerde 3 ay kadar fiyat artırmama taahhüdü alındığına dikkat çekti. Bolat, "105 milyar doları 3 sene içinde bulup 11 vilayeti bir an önce yaşanabilir kentler haline getirmemiz gerek" dedi ve beş, altı şehirde de yıkılacak çok bina olduğuna vurgu yaptı. 

Bakan Bolat açıklamasında, hizmet sektörüne de çağrıda bulunduğunu dile getirdi ve "Onların da fiyat indirme kapmayasına katılmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu. 

Öte yandan Hükümet, "Beş Yıllık Kalkınma Planı" kapsamında dar ve orta gelirli için konut seferberliği başlatıyor. Bu noktada her sene 100 bin sosyal konut yapılacak, dar ve orta gelirli vatandaşlar ev sahibi olacak.

İstanbul,  Ankara  ve İzmir'de en çok tercih edilen 3 ilçe!

Prof. Dr. Naci Görür'den  İzmir  depremi açıklaması: Bu bölge geriliyor! SON DAKİKA!

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! İstanbul ve Ankara’da çok konuşulacak düşüş!


Geri Dön