29 / 04 / 2024

İstanbul, Ankara ve İzmir'de en çok tercih edilen 3 ilçe!

İstanbul, Ankara ve İzmir'de en çok tercih edilen 3 ilçe!

Türkiye'de eylül ayı konut rakamları açıklandı. Verilere göre eylülde konut satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,5 seviyesinde düşüş yaşayarak 102 bin 656 oldu. Konut satışları gerilerken, en çok tercih edilen il ve ilçelerin isimleri belli oldu.



Emlakjet verilerine göre eylül ayı emlak verileri geçen ay konut satışları önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,5 azalarak 102 bin  656 oldu. Ocak ve eylül döneminde ise 14,9 azalarak 100 bin 74 olarak gerçekleşti. Bu verilere göre İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  'de en çok tercih edilen 3 ilçe açıklandı.

EN ÇOK KONUT ARATILAN İLLER VE İLÇELERİ!

En çok kout arnan iller arasında ilk sırada İstanbul geliyor. İstanbul'da ise Beylkdüzü ilçesi başı çekiyor. Beylikdüzü ilçeler arasında konut sıralamasında uzun sürenin ardından yeniden zirveye yerleşti. Öte yandan onu  İzmir'in Buca ilçesi ve Ankara'nın Çankaya ilçesi takip etti. 

İstanbul, Ankara ve İzmir de en çok tercih edilen 3 ilçe!

İZMİR'DE KONUT SATIŞLARINDA BUCA İLK SIRADA!

TUİK  Şubat ayı  konut satış istatistiklerine göre; İzmir'de 4 bin 659 konut satıldı. Konut satışlarında il genelinde en çok satış Buca'da gerçekleşti.

İzmir'de ilk kez satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 43,7 oranında azalarak bin 335 oldu. İzmir'de toplam konut satışları içinde ilk satışın payı yüzde 28,7 oldu.

Şubat ayında İzmir'de 7 bin 669 olan konut satışı, 2021 yılı Şubat ayında yüzde 39,2 oranında azalarak 4 bin 659 oldu.

İSTANBUL BEYLİKDÜZÜ EN ÇOK KONUŞULAN İLÇE!

Eylülde konut satışları geçen senenin bu ayına göre yüzde 9,5 azalarak 102 bin 656 olurken, ocak-eylül döneminde ise 14,9 azalarak 100  bin 74 oldu.
En çok konut aranan iller arasında İstanbul ilk sırada yer alırken, ilçelerde başı Beylikdüzü çekti. Beylikdüzü, ilçeler arasında konut arama sıralamasında uzun sürenin ardından yeniden zirveye oturdu.

ANKARA'DA ÇANKAYA EN ÇOK TERCİH EDİLEN İLÇE!

Konut satışlarında, 9 bin 48 konut satışı ve yüzde 8,8 pay ile Ankara en çok konut aranan illerden biri olurken, Çankaya ise Ankara'da en çok tercih edilen ilçe oldu.
İstanbul, Ankara ve İzmir de en çok tercih edilen 3 ilçe!

ÖNCELİK KENDİ YAŞAM ALANI OLUŞTURMA!

Gayrimenkul satın alırken yüzde 52,5 ile en çok yatırım getirisine dikkat edildiği kaydedildi. Yüzde 63,5 ile öncelikli olarak kendi yaşam alanını oluşturma başlığı gelirken yatırım seçeneği ise yüzde 31,4 oldu.

AA'nın aktardığı habere göre;  KFE, ağustos ayında yıllık bazda yüzde 90,3 artarken, bu dönemde reel yükseliş yüzde 21,9 oldu.  

Üç büyük il için KFE değişimine göre ağustosta bir önceki aya göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de sırasıyla yüzde 5,4, 5,2 ve 5,5'lik artış kaydedildi.

Endeks değerleri geçen yılın aynı ayına kıyasla İstanbul'da yüzde 78,4, Ankara'da yüzde 100,4 ve İzmir'de 90,3 seviyesine yükseldi. 
 

Konut almak şimdi daha da zor: Kredi taksitleri geçen seneye göre yüzde 70 arttı!

Kredili konut satışları eylülde dip yaptı! 2019'dan bu yan en düşük oran görüldü! 

Geri Dön