27 / 04 / 2024

Konut alımında yeni dönem! Düzenleme 1 Kasım'da yürürlüğe giriyor! 

Konut alımında yeni dönem! Düzenleme 1 Kasım'da yürürlüğe giriyor! 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sahte ilanlara karşı emlak ve otomotiv sektöründe yeni dönemin 1 Kasım'da yürürlüğe gireceğini belirtti. Yeni düzenleme ile sahte ilanların önü kesilecek. 



Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) 14. Ekonomi Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Bu toplantıda gündeme ilişkin açıklama yapan Bolat, sahte ilanlara karşı emlak ve otomotiv sektöründe yeni sınırlandırmalar geldiğini ve bunun yönetmelikle yürürlüğe gireceğini ifade etti.

Konut alımında yeni dönem! Düzenleme 1 Kasım da yürürlüğe giriyor! 

1 KASIM'DA YÖNETMELİK YÜRÜRLÜĞE GİRİYOR

Bakan Bolat, otomotiv piyasasında çip kriziyle başlayan belirsizlik süreci, tedarik zincirlerinin kopmasının piyasada meydana getirdiği sıkıntılı dönem Ağustos ayından itibaren neredeyse tamamen ortadan kalktığını söyledi.

Son 2 ayda 600 bin aracın piyasaya girdiğinin bilgisini veren bakan Bolat, "Şimdi bolluk var, bereket var, fiyatlar düşüyor birinci elde ve ikinci el piyasalarında" diye ifade etti.

 Konut alımında yeni dönem! Düzenleme 1 Kasım da yürürlüğe giriyor! 

Piyasaların işleyişinde internet üzerinden sahte kimliklerle, sahte ilanlarla yapılan fiyat şişirmeleri, manipülasyonları maalesef çok büyük tesiri olduğunu söyleyen Bolat, "Biz sahte ilanlara karşı otomotivde ve emlakta getirdiğimiz sınırlamalarla bunu engelledik" diye belirtti.

"1 Kasım'da bu yönetmelik yürürlüğe giriyor" diye açıklama yapan Bakan Bolat, bundan sonra bu ilanlardan ilan siteleri ve şahısların sorumlu olacağını söyledi.

Bakan Bolat son olarak, "O yüzden kimin ihtiyacı varsa, kim satmak istiyorsa, kim almak istiyorsa, kimliği de belirli olarak, gerçek kişi olarak bunları memnuniyetle yapacaklar. Şirketler ve kişiler" ifadelerini kullandı.

 Konut alımında yeni dönem! Düzenleme 1 Kasım da yürürlüğe giriyor! 

e-DEVLET ÜZERİNDEN TAPU BİLGİSİ DOĞRULANACAK

Konut fırsatçılığının önüne geçmek için hayata geçilmesi planlanan yeni uygulamada e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar ilan veremeyecek. Öte yandan fahiş fiyat veren ev ve arsa sahipleri ise yasal yaptırımlarla karşı karşıya kalacak ve yüklü miktarda ceza ödeyecekler.

e-Devlet üzerinden getirilen koşul ile konut ilanlarında sahteciliğin önüne geçilmesi planlanıyor.

İlan sahiplerinin e-Devlet üzerinden gerçekleştireceği kimlik doğrulaması ile piyasadaki manipülasyona yol açan ilanların kaldırılması hedefleniyor.

İstanbul'da beklenen deprem konut satışlarını vurdu! 

Natura Göksu'da sınırlı sayıda daire için yüzde 10+yüzde 10 indirim fırsatı! 

Park Modern Vadi fiyat listesi Ekim 2023! Park Modern Vadi nerede?


Geri Dön