28 / 04 / 2024

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan çimentoculara son uyarı: Yol yakınken yanlıştan dönün, fiyatları düşürün!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan çimentoculara son uyarı: Yol yakınken yanlıştan dönün, fiyatları düşürün!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, hazır beton ve çimento üzerindeki şikayetlerin artması üzerine denetimlerin artırıldığını açıkladı. Yanlış yapanlarla ilgili son uyarısını yapan Bakan Bolat ''Yol yakınken yanlıştan dönsünler, fiyatları düşürsünler" çağrısında bulundu.



Türkiye'de fiyat istikrarının sağlanması konusunda çok önemli adımlar atıldığını, atılmaya da devam edildiğini açıkladı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat fahiş fiyat uygulayanları uyararak yanlış yapanların bu yoldan dönmeleri konusunda son uyarısını yaptı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat tan çimentoculara son uyarı: Yol yakınken yanlıştan dönün, fiyatları düşürün!

YOL YAKINDAN DÖNÜN, FİYATLARI DÜŞÜRÜN!

Bakan Bolat, fahiş fiyat uyulaması yapanlarla ilgili kritik açıklamalarda bulundu.  Bolat: ''Olağanüstü olaylar ekonomi üzerinde etki yapar. Bu olayın üzerinden 10 gün geçti, bizim Filistin'e de İsrail'e de ticaretimiz var. Serbest ticaret anlaşmamız var. Ümidimiz bu ticaretlerin çok fazla etkilenmemesi.'' diyerek  amaçlarının bu olaydan ticaretimimizin etkilenmemesi için azami gayret gösterdiklerini açıkladı.

Bolat '' Şimdilik önemli olan akan kanın durdurulması, orada binlerce can kaybı olmaya başladı Gazze'de bunun bir önce durdurulması için ağırlık veriyoruz.'' dedi. 

Hükümet olarak 3 Haziran'da kurulduktan sonra Cumhurbaşkanımız başkanlığında hükümetin en önemli hedefleri arasında enflasyon ve deprem bölgelerindeki inşa ve imar faaliyetlerinin hızlandırılması bulunduğuna vurgu yapan Bolat  enflasyonla mücadele topyekun bir mücadele olduğunu ve Merkez Banka'mızın kanununda bankanın hedefi fiyat istikrarını sağlamak olduğunu açıkladı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat tan çimentoculara son uyarı: Yol yakınken yanlıştan dönün, fiyatları düşürün!

DEPREM BÖLGESİNDE ÇİMENTO FİYATLARI FIRLADI!

6 Şubat Kahramanmaraş Merkezli depremlerin ardından oluşan konut talebi üzerine özellikle depremden etkilenen illerde çimento fiyatları fahiş arttı. Bu durum karşısında Bolat, çimento ve hazır beton sektöründe fahiş fiyat artışlarını gördüklerini ifade ederek, birkaç hafta önce yoğun bir soruşturma başlattıklarını açıklamıştı. Bolat geçtiğimiz hafta  çimentocuları sert bir şekilde ''Onları uyarıyoruz, kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Fiyatları düşürteceğiz." diyerek uyarıda bulunmuştu.  Bakan Bolat çimentocular için denetimlerin hız kesmeden yapılmaya devam ettiğini belirterek bugün son uyarısını yaptı.

Yılın en önemli sektörel buluşması: İnşaat, hazır beton ve çimento sektörleri tek çatı altında toplanıyor!

Konut sektöründe dengesiz fiyat hareketleri mercek altında! Çimento fiyatlarında inceleme devam ediyor!

Çimento ve hazır beton sektörüne şok! Cumhurbaşkanı açıkladı: Fahiş fiyat artışları yakın takibe alındı

Geri Dön