30 / 04 / 2024

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan emlak fırsatçılarına hodri meydan: Hadi bakalım ilan verip yapsınlar!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan emlak fırsatçılarına hodri meydan: Hadi bakalım ilan verip yapsınlar!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı açıklamada emlakta başı boşluk olduğunu söyleyerek, "İlan siteleri üzerinden fiyat şişirme ve manipülasyon yapılıyordu. Bugün yapamıyorlar" dedi.



Ticaret Bakanı Ömer Bolat katıldığı bir canlı yayında önemli açıklamalar yaptı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı açıklamada emlakta başı boşluk olduğunu söyleyerek, "İlan siteleri üzerinden fiyat şişirme ve manipülasyon yapılıyordu. Bugün yapamıyorlar" dedi.

Bakan Bolat'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde...

'PİYASA SAHİPSİZ DEĞİLDİR'

"Enflasyonla mücadelenin adresi Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası'dır. Para politikalarından sorumlu fiyat istikrarı ile mücadelesini yapar. bizim görevimiz de onlara destek olmaktır. Piyasada stokçuluk, fahiş fiyat veya tüketiciyi aldatmaya yönelik ürün satmışlarında tüketicileri korumaya yönelik tedbirleri alıyoruz. Piyasa sahipsiz değil, bizim elimiz piyasanın üzerinde. Düzenlemelerle denetlemelerle asla başı boş bırakmıyoruz. 2023 yılında yüz binlerce denetleme yapıldı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat tan emlak fırsatçılarına hodri meydan: Hadi bakalım ilan verip yapsınlar!

'HADİ BAKALIM İLAN VERİP YAPSINLAR'

Emlak sektöründe başı boşluk vardı. İlan siteleri üzerinden fiyat şişirme ve manipülasyonlar yapılıyordu. Bugün yapamıyorlar. Almış olduğumuz bu kararla bu ilanlarda kimlik doğrulama ve verilen adres evin ya da dükkanın, arsanın adres bilgilerini doğrulama şartı var. Bu konuda da ilan sitelerini mecbur tutuyoruz. Bir ilan başına 160 bin liralık ceza uyguluyoruz. Hadi bakalım ilanı versin, fiyatlarda şişirme yapsınlar. Toplamda 770 emlak komisyoncusuna 75 milyon TL cezayı bu anlamda kestik. Az sayıda stokçu ve karaborsacı bunlar ceplerini dolduruyorlardı biz bunları da yok ettik. Bizim temmuz ve ağustos ayında almış olduğumuz tedbirlerle ilan siteleri artık düzene girdi. Noterlerle iş birliği yapıyoruz kurala aykırı satışları noterler otomatikman kilitliyor.

'İKTİDARI ZORA DÜŞÜRMEK İÇİN YAPIYORLAR'

Soğan ve patates gibi en temel mutfak ve gıda ürünlerinde stokçuların manipülatörlerin yapmış olduğu karaborsacılık. Geçen yıl da vardı, 2019 yılındaki belediye seçimlerinden öncede vardı. Ama bu sene başaramayacaklar çünkü biz gerekli tedbirleri aldık. Tarım Bakanlığı gerekli ürün arzlarını yaptı bizde Ticaret Bakanlığı olarak ihracatta kısıtlamalara gittik. Bunlar seçim dönemlerinde özellikle yapılıyor. Özelikle gıda ürünlerinde yapılıyor iktidarı zora düşürmek için yapılan manipülasyonlar. Bu yıl bereketli bir yıl oldu 2023 Allah'a çok şükür."

 

Kirayı elden ödeyenler için büyük tehlike! Bunu yapan tüm kiraları sil baştan öder!

Temettü ödeyen BIST elektrik şirketleri!

Mevduat faizlerinde sert düşüş!


Geri Dön