28 / 04 / 2024

Kaskoda talep bir yılda 3 kat arttı! İşte en uygun kasko paketleri!

Kaskoda talep bir yılda 3 kat arttı! İşte en uygun kasko paketleri!

Türkiye’de her 4 araçtan 3’ünün kaskosu bulunmuyor. Sigorta şirketleri ise kasko oranını artırabilmek amacıyla klasik kaskoya kıyasla fiyatı yüzde 30 ile 60 bandında daha ucuz yeni kasko paketleri çıkartmaya başladı. Bu kapsamda, son 1 senede ucuz kaskolara olan talep 3 katına varan oranlarda arttı.



Zorlu ekonomik şartlar, araç sahiplerini de üzmeye devam ediyor. En uygun araç fiyatının bir milyon TL’leri zorladığı son dönemlerde 10 ile 100 bin TL bandında seyreden kasko fiyatları da resmen cep yakıyor. Bu durum kasko yaptırma oranlarına da yansıdı. Türkiye Sigortalar Birliğince son paylaşılan verilere göre bugün Türkiye’de yaklaşık 26,5 milyon araç bulunmasına rağmen yalnızca 6,6 milyon araç kasko güvencesi altında. Yani trafikte bulunan her 4 araçtan 3’ünün kaskosu bulunmuyor.

Kaskoda talep bir yılda 3 kat arttı! İşte en uygun kasko paketleri!

Yine son verilere göre Türkiye’de ‘zorunlu” olmasına karşın zorunlu trafik sigortası olmayan araç oranı ise yüzde 27’yi buluyor. İşte bu vahim tablo son dönemlerde sigorta şirketlerini de harekete geçirdi. Yüksek fiyatları yüzünden aracını kasko yaptıramayan vatandaşlar için şirketler peş peşe ucuz kasko ürünleri çıkartmaya başladı. Birbirinden çok farklı özellikleri barındıran ucuz kaskoların fiyatları ise klasik kasko ürünlerine nazaran yüzde 30 ile yüzde 60 bandında daha ucuz. Böylece, daha ucuz kasko almak isteyen daha az koruma sağlayan kaskoları seçebiliyor.

Dünya gazetesinden Esin Çetinel’in haberine göre, bu kaskoların klasik kasko ürünlerinden en büyük farkları ise kazanın ardından araçların mutlaka anlaşmalı servislerde tamir edilmesi. Aynı zamanda, çoğu üründe isteyen araç sahibi ucuz kasko paketine ilave korumalar talep edebiliyor.

Kaskoda talep bir yılda 3 kat arttı! İşte en uygun kasko paketleri!

MİNİ PAKET YÜZDE 60 UCUZ

 Allianz Türkiye, 2022’de Mini, Eko, Kapsamlı ve Markalı olmak üzere 4 çeşit kasko paketi çıkarttı. Paketler arasında bulunan Mini paket ve Eko paketle vatandaşların daha uygun primlerle kasko sigortası sahibi olabildikleri bilgisini paylaşan Allianz Türkiye Elementer Bireysel Sigortalar Genel Müdür Yardımcısı Dr. Suat Didari, “Allianz Kasko Eko paket, Kapsamlı pakete en benzer içerikteki ucuz fiyatlı kasko paketimizdir. Eko paket, kapsamlı pakete göre hasar halinde geçerli anlaşmalı servis ağında çeşitlilik gösteriyor. İki paket arasındaki fiyat farkı, pek çok değişkene bağlı bir şekilde farklılık göstermek ile beraber yüzde 25’e varabiliyor.

Mini paket çerçevesinde sağlanan standart teminatlar arasında çarpma-çarpışma teminatı olmadığı için, bu pakette fiyat çok daha ucuz. Mini paketteki fiyat farkı Kapsamlı pakete göre yüzde 60’a ucuz olabiliyor” şeklinde konuştu.

Allianz Kasko Mini paket ile vatandaşların arabalarını hırsızlık ve hırsızlığa teşebbüs, yanma, terör, sel ve su baskını, dolu, yıldırım gibi temel risklere karşı teminat altına alıyor. Çarpma ve çarpışma durumunda meydana gelebilecek hasarları belirli bir limite kadar isteğe bağlı bir şekilde güvence altına alan Allianz Kasko Mini paket, yalnızca Allianz anlaşmalı özel servislerde geçerli. 3 yaş ve üzeri arabalara sağlanabilen Allianz Kasko Eko paket, kapsamlı bir kasko sigortasında bulunun tüm teminatları barındırıyor.

e-Devlet’ten başvurusunu eksiksiz yapana 7 bin 232 TL yardım sürprizi! Başvuru ekranı burada!

BİM’de çift kişilik pike takımı 359 TL’ye, mega kutulu hurç 72,50 TL’ye, düdüklü tencere 1.399 TL’ye düştü!

Milyonlarca emekliye müjde! Bu tarihlerde hesabınıza para yatacak! Hemen hesabınıza para yatacak tarihi öğrenin!


Geri Dön