Otomobil

Araç sahipleri zam yağmuruna tutuldu! Bundan sonra daha dikkatli olunmalı! İşte detaylar!

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren bir haber geldi. Artan enflasyon ile birlikte artık araç sahipleri, arabalarını kullanırken artık daha dikkatli olmak zorunda kalacak. İşte detaylar!

Araç fiyatlarındaki fahiş artışlar, enflasyon, döviz kurundaki hareketlilik, hasar maliyetlerindeki artışlardan dolayı kaskoda fiyatlar yüzde 125’in üzerinde zam yağmuruna tutuldu.

İşte haberin detayları…

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI FİYATLARINDA ARTIŞ

Araç fiyatlarındaki neredeyse haftalık artışlar yaşanması gibi etkenler yüzünden oluşabilecek zararı en aza indirmek amacı ile ayda bir kez yayınlanan Kasko Değer Listesi’ni Haziran 2022 tarihinden sonra ayda üç defa yayınlanmasına kararı alındı. Bu konu ile ilgili güncel gelişmeler hakkında bilgi veren Monopoli Sigorta CEO’su Erol Esentürk şunları söyledi; “Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından trafik sigortası fiyatlarında artırıma gidildi ve yeni düzenleme resmi gazetede geçtiğimiz hafta yayınlandı.

Zorunlu trafik sigortası azami prim oranlarında artış yaşanırken, hasarsızlık prim indirim oranları ise düşürüldü. Aylık yüzde 2,25 oranında artırılmakta olan trafik sigortası primleri 1 Eylül tarihinden itibaren aylık yüzde 4,75 oranında artış gösterecek. Eylül ayında ayrıca yüzde 20 ilave zam yapılacak. Yeni düzenleme ile bir değişiklik daha yapıldı; ilk kez özel veya tüzel araç, yani özel ya da araç şirket aracı ayrımına gidildi ve buna göre de prim artırım oranları belirlendi.”

Sorunu acenteler açısından değerlendiren Monopoli Sigorta CEO’su Erol Esentürk, “Sigorta şirketleri oto branşında yaşanılan zararları oto-dışı branşlarda telafi etmeye çalışmakta oldukları için ister istemez bu alanlarda daha tutucu bir sigortacılık anlayışına yönelebiliyorlar. Önümüzdeki zamlarda da bir kısım sigorta şirketleri bazı kategorilerden çekilebilir ya da bu branşlara yüksek prim ve muafiyetler getirebilir" şeklinde konuştu.

Akaryakıta zam şoku! Benzinin litresi ne kadar? Benzin ve motorin 21 Ağustos 2022 güncel fiyatları!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücrete üçüncü zam haberi! Süreç başladı! İşte detaylar!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı açıkladı! Emekliler 10-15 bin TL promosyon alabilir!