Ekonomi

Trafikte yeni düzenlemeler yakında! 

SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, "Trafik poliçe primlerinin vatandaş için sürdürülebilir bir hale gelmesi için kişi bazlı poliçe, doğrudan tazmin gibi reformlarla sürdürülebilir yapmak istiyoruz. Üzerinde çalıştığımız yeni düzenlemeleri kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası sigorta firmalarının üst düzey yöneticileriyle bir araya gelinen toplantıda yapısal dönüşüm işlemleri anlatıldı

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan yapılan son açıklamaya göre, finansal düzlemde giderek artan rolü kapsamında, sektör gelişimini ve büyümesini öne çıkaran Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Türkiye’de hizmet veren çok uluslu sigorta şirketlerinin yöneticileriyle bir araya geldi.

Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası sigorta firmalarının üst düzey yöneticileriyle bir araya gelinen toplantıda yapısal dönüşüm işlemleri anlatıldı.

Axa Sigorta, Eureko, Aksigorta, Allianz, Generali Sigorta, Groupama, NN Hayat Emeklilik, HDI Sigorta, Mapfre, Nippon, Orient Sigorta, Ray Sigorta, Sompo Sigorta, VHV Sigorta ve Zurich Sigorta’nın uluslararası temsilci ve Türkiye yöneticilerinin de katıldığı online gerçekleştirilen toplantıda, yaşanan sorunlara karşı çözüm odaklı yaklaşım konusu ele alındı.

Yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, Zorunlu Trafik Sigortası sisteminde 1 Eylül’den itibaren geçerli olmak üzere kapsamlı bir yenilemeye gidildiğini anımsatarak, “Yapılan tarife düzenlemesi sonrası poliçe üretimini yakından takip ediyoruz. Trafik poliçe primlerinin vatandaş için sürdürülebilir bir hale gelmesi için kişi bazlı poliçe, tahkim sisteminde iyileştirme ve doğrudan tazmin gibi yapısal reformlarla sürdürülebilir kılmak istiyoruz. Bu konuda üzerinde çalıştığımız yeni düzenlemeleri en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

SEKTÖRDE GÜVEN ORTAMI SAĞLANACAK

Hazırlanmakta olan Vizyon Belgesi dahilinde yüzde 5 olan sigorta payının ve yüzde 1,5’lik penetrasyon ortalamasının artması için ürün çeşitliliğine ihtiyaç duyulduğunu aktaran Eroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Düşük penetrasyonumuz aynı şekilde birçok fırsatı da içinde barındırıyor. Bu bağlamda genç nüfus ve dijitalleşme bizlere önemli avantajlar sunuyor. Ayrıca düzenleyici otorite olarak ileriki riskleri yakından izleyip analiz ederek de hızlı aksiyon alıyoruz. Hayata geçireceğimiz bu yapısal dönüşüm adımlarıyla sektörde sürdürülebilirliği, istikrarı ve de öngörülebilirliği sağlamayı hedefliyoruz. Böylece, tüm yatırımcıların ihtiyaç duyduğu güven ortamını da sağlamış olacağız.”