21 / 05 / 2024

Araç sahiplerine dikkat! Bunu yapmayan trafiğe çıkamayacak!

Araç sahiplerine dikkat! Bunu yapmayan trafiğe çıkamayacak!

Milyonlarca araç sahibi için önemli bir duyuru yapıldı ve mutlaka ödenmesi gerektiği vurgulandı. Bu doğrultuda araç sahiplerinin ödemedikleri takdirde araçlarını kullanamayacakları ve muayene yaptıramayacakları hatılatıldı.



Motorlu Taşıt Vergisi MTV ile alakalı araç sahiplerine oldukça önemli bir açıklama yapılarak çeşitli uyarılar da bulunuldu. Bu aşamada MTV ödemeleri için sayılı birkaç gün kaldığı ifade edilerek mutlaka ödenmesi gerektiği ifade edildi.

Motorlu Taşıtlar Vergisi Ocak ayı taksitini ödemeyen araç sahipleri ise trafiğe çıkamayacağı duyuruldu. Bu ödemelerin ise banka hesapları aracılığı ile de yapılabileceği belirtilerek ilk taksit ödemelerinde 4 taksit de yapılabileceği açıklandı.

TAKSİTLE ÖDEME İMKANI 

Araç sahiplerine dikkat! Bunu yapmayan trafiğe çıkamayacak!

Bankalar mobil uygulamaları ya da Gib.gov.tr üzerinden yapılan MTV borç ödeme seçeneklerinde taksit sayıları farklılaşabildiği belirtilerek bazı bankaların bu ödemeler için 2 taksit yaptığı bazı bankaların ise 4 taksite kadar ödeme imkanı sağladığı paylaşılıyor. 

KREDİ KARTIYLA ÖDEME 

Çalışılan bankanın mobil uygulaması, internet bankacılığı yada Gib.gov.tr üzerinden kolayca MTV ödeme için işlem yapılabildiği belirtilerek bankaya ya da Vergi dairesine giderek uzun kuyruklar ve iş yükü oluşturmak yerine kredi kartıyla MTV ödemelerinin gerçekleştirilebildiği ifade edildi.


Geri Dön