Ekonomi

Aracı olanlar dikkat! Resmi Gazete’de yayınlandı bu karar sizi yakından ilgilendiriyor! Tamamen değişiyor!

Aracı olanlar vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte detaylar!İşte o detaylar…

Trafikte güvenliğin artırılması nedeni ile yeni güvenlik önlemleri içeren düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı ve ilgilerin bilgisine sunuldu. İşte o detaylar…

Trafiğe çıkacak araçların dikkatine sunuldu. Resmi Gazete’de önemli bir karar yayımlandı. Aracı olan kişileri yakından ilgilendiriyor. Yapılan son duyuruya göre, trafikte güvenliğin artırılması amacıyla yeni nesil güvenlik sistemlerine dair düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre artık araçlara “Alkol kilidi” getiriliyor.

RESMİ AGZETE’DE YAYIMLANDI!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Motorlu Araçlar ve Römorkları ile Bunların Aksam, Sistem ve Ayrı Teknik Ünitelerinin Tip Onayı ve Piyasa Gözetimi ve Denetimi hakkında İdari Şartlar Hakkında Yönetmelik, Acil Durum Şeritte Tutma Sistemlerine dair Motorlu Araçların Tip Onayı Hakkında Yönetmelik, Alkol Kilidi Kurulum Ön Hazırlığına İlişkin Motorlu Araçların Tip Onayı Hakkında Yönetmelik ile Sürücü Dalgınlık ve Dikkat Uyarı Sistemine İlişkin Motorlu Araçların Tip Onayı İçin Yönetmelik, Resmi Gazete’nin Çarşamba günkü tekrar sayısında yayımlandı.

MEVZUATIN TARİHİ 2024 OLARAK AÇIKLANDI!

Yayımlanan karara göre yeni araçlarda acil durum şeritte tutma sistemi, sürücü dalgınlık ve dikkat uyarı sistemi ile alkol kilidi kurulum ön hazırlığı zorunluluğuna dair mevzuatın yürürlüğe gireceği tarih 7 Temmuz 2024 yılı olarak açıklandı.

AVRUPA’DA ALKOL KİLİDİ UYGULAMASI

Araçlara takılan alkol kilitleri, belirli bir sınırı aşan alkollü sürücülerin araç kullanmasına izin vermeyecek, trafik güvenliğini artırmak amaçlanıyor. Raporlara göre aşırı alkol Avrupa’daki tüm karayolu ölümlerinin yaklaşık yüzde 25’ine denk geliyor.  Alkol kilidi kurulum ön hazırlığı bir sene önce yapılmıştı. Yönetmeliği Avrupa Resmi Gazetesi’nde 30.07.2021 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girdi.

2022 ÖĞRETMEN BANKA PROMOSYONU NE ZAMAN VERİLECEK?

Son gelen habere göre Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in talimatıyla güncellenen banka promosyon sözleşmesi ile Bakanlık merkez teşkilatı personelinin promosyonu 25 bin 500 liraya çıkarıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamalar ışığında; MEB merkez teşkilatında görev yapan personelin maaş, ücret ve diğer ödemelerinin yapıldığı Vakıflar Bankası ile personel başına 3 bin lira ödenmek üzere 1 Ocak 2021'den geçerli ve üç yılı kapsayan banka promosyon anlaşması, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in talimatıyla revize edildi.

Emekli promosyonda can yakan detay! Promosyon ödemesini geri verebilirsiniz!

2022 Öğretmen banka promosyonu ne zaman verilecek?