Kent Haberleri

Aralık ayı çocuk desteği ne zaman yatacak? Çocuk destek parası ne kadar? Çocuk parasını kimler alacak?

Çocuk destek parasından yararlanan vatandaşlar aralık ayı ödemelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağı merakla takip ediliyor. Peki, Aralık ayı çocuk desteği ne zaman yatacak? Çocuk destek parası ne kadar? Çocuk parasını kimler alacak? İşte detaylar...İhtiyaç sahibi hanelerin çocuklarına verilen çocuk parası aralık ayıyla birlikte merak konusu oldu

Aile Destek Programı kapsamına alınan Çocuk Destek Bileşeni aralık ayı ödemeleri ülke gündemde yer almaya başladı. İhtiyaç sahibi hanelerin çocuklarına verilen çocuk parası aralık ayıyla birlikte merak konusu oldu. 

Türkiye Aile Destek Programına 'Çocuk Destek Bileşeni' ismiyle yeni bir destek programını hayata geçirdi. Bu kapsamda sosyal yardımlardan yararlanan hanelerdeki çocuklar için aylık 350-650 lira aralığında nakdi destek verilecek. Milyonlarca aileye maddi destek vermeyi hedefleyen Aile Bakanlığı Kasım ayı Çocuk Destek Bileşeni ödemelerini ayın ilk haftasında hesaplara yatırmaya başlamıştı. Peki, Aralık ayı çocuk desteği ne zaman yatacak? Çocuk destek parası ne kadar? Çocuk parasını kimler alacak?

AİLE DESTEĞİ ÖDEMESİ NE ZAMANA KADAR DEVAM EDECEK?

Aile Destek Programı kapsamına alınan Çocuk Destek Bileşeni ödemeleri bir yıl boyunca düzenli olarak gerçekleştirecek.

ÇOCUK DESTEĞİ ÖDEMESİNDEN KİMLER FAYDALANACAK?

İhtiyaç sahibi olduğu tespit edilen herkes destekten faydalanabiliyor. Mevcutta sosyal destek yardımı alanlar da ek olarak bu destekten yararlanabiliyor.

ÇOCUK DESTEK PARASI BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIYOR?

Çocuk Destek Bileşeni parası almak isteyen vatandaşlar, "Aile Destek Programı" başvurularını e-Devlet sitesinden gerçekleştirebilirler. Başvurular e-Devlet'ten yapıldığı gibi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) veya bakanlığın herhangi bir kurumuna giderek gerçekleştirilebilir.

ARALIK AYI ÇOCUK PARASI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Aile Destek Programı kapsamına dahil ettikleri Çocuk Bileşeni ödemelerinin kasım ayının ilk haftası itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağını açıklamıştı fakat aralık ayı ödemelerine dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Aile Destek programının kapsamını genişlettiklerini, yardım programı süresince sosyal yardım alan hanelerdeki çocuklar için de ilave destek vereceklerini kaydeden Yanık, "Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirilen çocuk desteği ile hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350-650 lira aralığında destek vereceğiz" diye açıkladı.

ÇOCUK DESTEK PARASI NE KADAR, KAÇ TL?

Bakan Yanık çocuk sayısına göre ise yapılacak destek ödemeleri için şu bilgileri verdi:

1-2 çocuklu ailelere 350 TL, 
3 çocuklu ailelere 450 TL, 
4 çocuklu ailelere 550 TL, 
5 ve üzeri sayıda çocuk bulunan ailelere 650 TL ödeme yapacak.

e-Devlet'ten başvuranlara 1.500 lira kira yardımı yapılacak! Aralık ayı kira yardımı ne zaman yapılacak?

PTT'ye giden başvurusu onaylanan herkese 2.500 TL'lik destek! e-Devlet'ten başvuranlara yardım verilecek! 

Heyecanlı bekleyiş! TOKİ arsa kura çekimi ne zaman yapılacak? 2022 TOKİ arsa kura çekimi hangi gün yapılacak?