Altın & Dolar

'Aralık ayında çarşı pazar karışacak' diyen İslam Memiş gram altın için beklediği yeni seviyeleri açıkladı!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş yaptığı açıklamada “Aralık ayında çarşı pazar karışacak” uyarısı yaparak, gram altın için beklediği yeni seviyeleri açıkladı.

Yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen Finans analisti İslam Memiş, piyasalara ilişkin beklentilerini de tek tek açıkladı. Youtube hesabı üzerinden bir video çeken ve açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığına değinen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Perşembe günü hem Avrupa Merkez Bankası hem de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararlarını takip edeceğiz. Piyasa haftası olduğumuz için TCMB'nin tutanakları da belirleyici olacak. Bizim yol haritamızda Haziran’dan bu aya kadar iki defa faiz indirimi olabilir beklentimiz vardı. Belki 1 defa da olabilir. Çünkü yabancı yatırımcılar Ocak’ta faiz indirimlerini başlatacağını belirtiyor. Yabancılar daha çok taahhüt aldıkları için onların beklentisinin gerçekleşme ihtimali kuvvetli. En az 1 faiz indirimi tahmin ediyorum. Faiz politikası önemli. Parasını mevduatta tutanlar çıkış yapıp bir yatırım aracına yöneliyorlar" ifadelerini kullandı.

Haber Global’den Ozan Alaca imzalı habere göre Finans Analisti İslam Memiş, şunları söyledi: "Altın yine ön planda. Mevduattan çıkan yatırımcılar altın tercih ediyorlar. Önü açık altının. Piyasa genel itibarıyla iyimser. Piyasaları bozacak herhangi bir hamle de yok.

Borsa İstanbul 8838 puanda. Tepki alımları oldu borsada. Dip seviyelere yakın bir yerdeyiz. 9000 altı rakamları alım fırsatı şeklinde görmeye devam edeceğim. 9200 direnç seviyesi, 9400 ve 9600 sürpriz olmayacaktır. Dolar TL kuru 34.26 lira. Güçlü duruşunu korumaya devam ediyor."

İslam Memiş, bu değerlendirmelerden sonra  gram altın tahminini açıklayarak önemli uyarılar yaptı.

Finans Analisti İslam Memiş, altınla ilgili olarak şöyle konuştu: "Gram altın ons altını takip ediyor. Gram altın TL'de aşağıda 2 bin 980 lira, yukarıda 3 bin 80 lira direnci var. Orta ve uzun vadeli yatırımcılar altın almalı. 3015'e kadar geriledi gram altın 3100'den. 3100'den 3015'e kadar gerileyen gram altında beni bir uyarı yaptım. 3 bin 100'e kadar yükselen gram altın 3 bin 15'e kadar geriledi, yüzde 50 alabilirsiniz demiştim. Ben korkuyorum, kaygılıyım, altın borcum var diyenler, bu ayrı bir şey. Elinde paran varsa 3 bin lira mı 3 bin 40 lira mı, ben alırım kenara atarım, riske atmam. Borcumu kapatırım. Orta Doğu'da jeopolitik riskler sürüyor. Aralık’ta çarşı pazar karışacak. Tufan ABD'den gelecek sonra yurt içi piyasalarda biz bunu hissedeceğiz tahminimce. Sizi Aralık’A hazırlıyorum. Malda kalacaksınız, borçsuz bir biçimde aralık ayında olacaksınız. 5 Kasım tarihinde ABD'deki seçimleri atlatmamız lazım.

ABD, tarihinin en riskli ve heyecanlı seçimini yaşıyor. Suikast girişimleri ve başkanlık adaylığından çekilmeleri izledik. Bundan sonra net ayağımızın üstüne basarak aralık ayına hazırlanacağız. Bu ay sonuna kadar hiç kimse açıkta kalmamalı. Sessizce Mart’a kadar beklenmeli.

Ons gümüşte ise 30-32 dolar aralığını takip ediyoruz. Gram gümüşte düşüşleri dolar kuru biraz daha frenliyor. Benim elimde malım var, gümüşüm var, satmalı mıyım? Hayır. Altınım var, dövizim var, önceliğim ne olmalı? Dolar ve euro varsa Türk Lirası’na çevir, altının varsa gümüşü en sona bırak. Benim tercihim bu olur."

 

Otel olarak ÇED süreci başlatılan Kuşadası'ndaki Maia Perla'da odalar 200 bin Euro'ya satışa sunuldu!

Ataşehir'deki kentsel dönüşüme KİPTAŞ'tan destek! 

Tüm miras sahiplerini ilgilendiriyor! Mirasta saklı pay nedir? Saklı pay nasıl hesaplanır?