17 / 05 / 2024

Aralık'ta Bitcoin'de bunlar olacak! 

Aralık'ta Bitcoin'de bunlar olacak! 

Önde gelen analitik şirketi Glassnode, Bitcoin’e dair önemli bir rapor yayımladı. Hemen buraya bakın! Bu veriler BTC'nin kaderini belirleyecek!



Uzmanlara göre, balina sayısı önemli bir veri. Bitcoin önceki rallilerinde büyük oranda bir birikim sürecinden geçti. Balinalar, piyasada önemli oyuncular ve piyasasının yönünü etkilemede kritik rol oynuyorlar. Ayı piyasaları birçok yatırımcı tarafından dipten alım fırsatı olarak değerlendirilirken, balina sayısı Bitcoin’e olan ilgi ile doğru orantılı.

Aralık ta Bitcoin de bunlar olacak! 

Bitcoin fiyatının yükseleceğine inanan bireysel ve kurumsal yatırımcılar genelde alım yapmaya devam ederken, balina sayısındaki düşüş yatırımcının hala temkinli davrandığını ve piyasadan uzak olduğunu ortaya koyuyor. FTX krizi ve sonrasında yaşanan domino etkisi, yatırımcıda kripto paralara yönelik güven sorunu yarattı. Birçok yatırımcı merkezi borsalardan uzaklaşırken, kripto para karşıtları bu sürecin ayı piyasasını uzatacağını ileri sürüyor.

Aralık ta Bitcoin de bunlar olacak! 

Risk, Devam Ediyor!

FTX krizinin yankıları sürerken, kripto para piyasasındaki belirsizlik devam ediyor. Bloomberg analistlerine göre, BTC‘deki düşüş  Aralık ayında daha da derinleşebilir.  Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, BTC Kasım ayında %16 düştü. BTC ayrıca  son on yılda, Arlık aylarında zayıf bir performans sergiledi.  2018, 2019 ve 2021’nin Aralık ayında Bitcoin büyük oranda değer kaybetti.

Aralık ta Bitcoin de bunlar olacak! 

BTC,  bu yıllardaki Aralık ayında ortalama  %11’lik bir düşüş yaşadı. BTC ayrıca diğer yıllardaki Aralık aylarında da büyük oranda artış kaydedemedi. Analistlere göre, bu nedenle, 2022 yılında da hem makroekonomik şartlar hem de FTX krizinin neden olduğu domino etkisi nedeniyle BTC’nin ivme kaybetme olasılığı yüksek. Federal Rezervler daha küçük oranda faiz oranı artışlarına dönme sinyali verirken, resesyon riski ise devam ediyor.

Bitcoin 2023'te bu kadar olacak!
Bitcoin için boğa sinyali!
Bitcoin'in geleceği parlak değil!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön