05 / 05 / 2024

Aralık'ta bomba gibi patlayan altın için kırmızı kod verildi! Analistler peş peşe açıkladı! Hemen bakmayan bin pişman!

Aralık'ta bomba gibi patlayan altın için kırmızı kod verildi! Analistler peş peşe açıkladı! Hemen bakmayan bin pişman!

Gram altın için analistler inanılmaz seviyeler verdi. Aralık'ta çıldıran altın sadece 3 hafta sonunda bu kadar olacak! Kırmızı kodla uyarı geçildi. Hemen buraya bakın, sonra pişman olmayın! İşte ayrıntılar...



Altın fiyatları, Fed'in finans piyasalarında yeni bir dönemi müjdeleyen mesajının ardından dipten yukarıya hareket etti. Kasım ayı başlarında 1.616 dolarda dibi gören 1 ons altın, son haberlerde gözünü 1.800 dolar psikolojik aralığına dikti. Glam gold, ons ons esen bu rüzgarın etkisiyle tüm zamanların rekorunu kırdı.

Fed Başkanı Jerome Powell, bankaların Aralık ayında faiz artırımlarını azaltacağını öne sürdü. Powell, ABD'de istihdam ve enflasyon konulu bir konferansta para politikasının çok sıkı olmaması gerektiğini ve birkaç ekonomik verinin gelecek yıl bir yavaşlamaya işaret ettiğini söyledi. 

Powell, "Yine de fiyat istikrarını tekrar sağlamak için uzun bir yolumuz var. Sıkı para politikası ve daha yavaş büyümeye rağmen, enflasyonun yavaşladığına dair somut bir ilerleme görmedik." şeklinde konuştu.

Bu açıklamalara göre başta hisse senetleri olmak üzere küresel piyasa riski varlıklarına olumlu etki yaptı. Aralık borsası bahar havasındaydı ve ons altın bir kez daha 1.780 doların üzerine çıktı. Gram altın ise ons tarafından esen rüzgarı arkasına alarak yeni rekor denemesi yaptı.

Ons altın, Kasım ayı başında on yılların en yüksek enflasyon rakamları sonrası agresifleşen Fed ile 1.616 dolar seviyesinde dibi gördü. Kasım ayı Fed toplantısı sonrası bundan sonraki dönemde faiz artırımlarının yavaşlayacağı ve 2023 yılında sonlanacağı mesajı altın başta olmak üzere varlık fiyatları için yukarı yönde destekleyici oldu. Bununla beraber ons altın önce 1.680 dolar direncini ardından sırasıyla 1.715, 1.735 ve 1.765 dolar dirençlerini kırarak 1.780 doları aştı.

Fed'in son toplantısında 'Ekonomik aktiviteyi dikkate alacağız' diyerek resesyon endişelerine karşın faiz artırımlarının yavaşlayacağı mesajı vermesi varlık fiyatlarına olumlu yansıdı. Ons yönlü hareketlerini sürdüren gram altın 1.069 TL'yi aşarak tüm zamanların rekorunu kırdı.

Analistler ise tüm bu yaşananlar üzerine flaş açıklamalar gerçekleştirdi. 

GRAM ALTIN'IN 1400 TL OLMASI ARTIK HAYAL DEĞİL!

Gram altındaki artışın bu ay hız kazanarak devam edeceğini açıklayan analistler, altının bu seneyi bin 150 liradan kapatacağını düşünüyor. Bazı analistler ise bu sene başlarında gram altının yıl sonunda bin 400 lira seviyesine çıkacağına dile getirmişti. Ancak bu iddialar altının derin bir düşüşe kapılması ile suya düşmüştü. Şimdi ise analistler artık bu durumun hayallerden ibaret olmayacağını belirtti. Analistler, gram altının bu sene sonunda ya da 2023 yılının başlarında bin 400 lira olacağını öngördü.

Bankacılık sektöründe mevduat düştü!
Düşük faizli konut kredisi için adım atıldı! Bu gerçekleşirse her şey çok değişir! Güncel konut kredisi faiz oranları!
Emekli promosyonlarında aralık depremi! Emekli bayram edecek! Halkbank, Ziraat, Garanti, Vakıf peş peşe açıkladı!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön