02 / 05 / 2024

Aramco'nun karı yüzde 19 azaldı!

Aramco'nun karı yüzde 19 azaldı!

Suudi Arabistan milli petrol şirketi Saudi Aramco'nun 2023 yılının ilk çeyreğinde net karı, düşük petrol fiyatları sebebiyle 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 19 azaldı.



Saudi Aramco tarafından belirlenen finansal bilançoya göre, Aramco'nun ocak-mart tarihleri arasında net karı 31,9 milyar dolara geriledi. Şirket, 2022 yılının aynı döneminde 39,5 milyar dolar net karını duyurmuştu.

Aramco nun karı yüzde 19 azaldı!

Açıklamada değerlendirmelerde bulunan Saudi Aramco Üst Yöneticisi (CEO) Amin Nasser, gerilemeye rağmen şirketin büyüme stratejisinin planlar dahilinde ilerlediğinine dikkat çekerek şirketin ABD’nin yanı sıra Çin ve Güney Kore’de de bazı önemli yatırımlara ve ortaklıklara imza attığını kaydetti. İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön