28 / 04 / 2024

Arapların konut ilgisi, Yalova'daki ev fiyatlarını artırdı!

Arapların konut ilgisi, Yalova'daki ev fiyatlarını artırdı!

Yalova'da, Arapların konut ilgisi fiyatların artışına neden oldu. Emlakçılar, Arapların sahil kısımlarındaki arsa ve dairelerin yüzde 20'sini aldıklarını söyledi.



Çiftlikköy'de sahil tarafındaki evler 350-450 bin lira, dubleks evler ise 400-600 bin lira arasında satılıyor. Merkezdeki sıfır daireler 750 bin liradan başlıyor, 1 milyon dolara kadar fiyatı çıkıyor. 


Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, İran. Irak ve Suriye gibi ülkelerin vatandaşlarının Türkiye'de konut ve arsa satın almak için yoğun şekilde tercih ettiği kentler arasında yer alan Yalova'da fiyat artışlarının yanı sıra Türkçe'nin yanı sıra Arapça ilan ve tabelalardaki artış dikkati çekiyor. Termal ilçesindeki kaplıcaları, doğası ve deniziyle turistlere farklı alternatifler sunan Yalova'da Arap turistlerin ilgisinin etkisiyle kent merkezindeki sahil manzaralı konutların fiyatları büyük oranda arttı. Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Hayrettin Yılmaz. Arapların son yıllarda Yalova'da büyük yatırımlar yaptığını söyledi. 


TABELALAR ARAPÇA YAZILDI 

Yılmaz. Yalova'nın turizm memleketi olduğu için tercih edildiğini dile getirerek, "Yalova'ya Katar, Dubai, İran, Irak ve Suriye'den talep çok. Katar ve Dubaili Araplar zengin ve üst tabaka olduğu için daha çok Yalova'nın merkezi, Çiftlikköy, Koru köy, Çınarcık ve Armutludaki sahil kısımlarını tercih ediyorlar. Şu ana kadar tahminlerimde yanılmıyorsam, Araplar sahil kısımlarının yüzde 20'sinin daire ve arsalarının alımını yapmıştır" diye konuştu. Arap yatırımcının ilgisini çekmek için tabela ve emlak ilanlarının artık Arapça da yazıldığını ifade eden Yılmaz, "Yalova'da artık tiim emlakçıların camlarında Arapça yazı var" ifadelerini kullandı. Yılmaz, Arap yatırımcıların ilgisinin de etkisiyle Yalova'da emlak fiyatlarının arttığını vurguladı. Yılmaz, şöyle devam etti: "Çiftlikköy'de sahil tarafında evler 350-450 bin lira ve dubleks evler ise 400-600 bin arasında satılmakta. Arabistan'da 100 metrekare yerin ne kadar kıymetli olduğunu Araplar bildiği için buradaki yerlerin de ne kadar ucuz olduğunu tahmin ediyorlar. Yabancılara emlak satışında Türkiye'de üçüncü sıradayız." 


Dokuz Sütun


Geri Dön