Arsa ve Arazi

Arazi yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Uzmanı Çanakkale Lapseki’deki fırsat bölgeleri açıkladı!

Yatırımların toprağa kaydığı şu günlerde İş insanı, Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin de resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda arazi yatırımı yapmak isteyenler için Çanakkale Lapseki ilçesindeki fırsat bölgeleri açıkladı.

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ve Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi verilere göre bu sene konut dışı gayrimenkul satışları kayıtlara 963 bin 718 olarak geçti. 

Gayrimenkul uzmanları, konut dışı satışlardaki düşüşü alım fırsatı olarak değerlendirirken pek çok kişi de hangi bölgelere yatırım yapması gerektiği ile ilgili araştırmalar yapıyor. 

Yatırımların toprağa kaydığı şu günlerde İş insanı, Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin, resmi sosyal medya hesabı https://x.com/muratguItekin üzerinden yaptığı paylaşımda arazi yatırımı yapmak isteyenler için Çanakkale Lapseki ilçesindeki fırsat bölgeleri açıkladı.




Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin'in paylaşımı şu şekilde:

*ÖNÜMÜZDEKİ 5 YIL İÇİNDE EN ÇOK KÂRLI ÇIKACAĞINIZ ÇANAKKALE ŞEHRİMİZİN LAPSEKİ İLÇESİNDEKİ ARAZİ YATIRIM FIRSAT BÖLGELERİ..*

Suluca
Kemiklialan
Kocaveli
İlyasköy
Kangırlı
Gökköy
Yenice
Alpagut
Güreci
Çataltepe
Çamyurt
Hacıgelen

Çanakkale şehrimizin Büyükşehir statüsüne geçmesi ile ilgili beklentiler vardır.

Coğrafi konum, İstanbul gibi metropole yakınlık sebebi, muhteşem doğası sebebiyle İstanbul YATIRIMCISI tarafından uzun süredir tercih edilmektedir. Özellikle Lapseki ilçesi Çanakkale köprüsü sebebiyle baya kıymetlenmiştir.Fakat son iki yıldır bir takım imar politikaları ile fiyatlar baskılanmaktadır.Baskılanan bölge gün gelir fiyat patlaması yaşar.

Sabrı büyük olan bütçesi yüksek  yatırımcı daha çok kocaveli, suluca, kemiklialan,kangırlı,İlyasköy bölgelerine odaklanmalıdır. Yüksek bütçesi olmayanlar diğer bölgelere odaklanabilir.

Yazılan her bölge titizlikle incelenmiş,araştırılmış olup çardak merkez gibi fiyatların uçuşa geçmediği bölgeler tercih edilmiştir.

Özellikle yazılan her bölgeden ilk tercihiniz imar sınırına yakın konumda tarla almakla birlikte imarlı arsa tercihi de yapılabilir.

Bu bölgelerde İmarı olmayan arazilerde oluşturulan kooperatif modellerine itibar etmeyin. Hisseli tarla almayın, müstakil parsel alımına özen gösterin.

Mevcut yapılan çalışmanın yatırım haritanızda sizlere iyi bir rehber olmasını temenni ederim.

Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte Murat Gültekin'in paylaşımına gelen yorumlar:

TOKİ’den bomba haber: 25 ilde yüzde 48 ay vadeyle 379 arsa satışı başladı!

Bakan Mehmet Şimşek’ten dar gelirliye konut müjdesi!

Belediyeler iki şehirde imarlı 11 adet arsa satıyor!