04 / 05 / 2024

ARC Havacılık Uzay Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!


ARC Havacılık Uzay Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Emre Koyuncu, Hülya Cebeci, İbrahim Özkol ve Ramazan Yeniçeri ortaklığında kuruldu. 



ARC Havacılık Uzay Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Emre Koyuncu, Hülya Cebeci, İbrahim Özkol ve Ramazan Yeniçeri ortaklığında kuruldu. 

ARC Havacılık Uzay Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi  konusu:
a)Havacılık, uzay,aviyonik, otonomi, yapay zeka, teknik tekstil ve akıllı tekstil teknolojilerinin gelistirilmesine yonelik proje yazımı, danısmanlık ve Ar-Ge calısmaları yapmak; havacılık,uzay,aviyonik sistemler, otonom sistemler, yapay zeka uygulamaları, teknik tekstil ve akıllı tekstil sarf malzemelerinin alımını, satımını, ithalatını, ihracatını ve pazarlamasını yapmak; gelistirilecek havacılık, uzay, aviyonik sistemler ,otonom sistemler, yapay zeka, teknik tekstil ve akıllı tekstil teknolojisi urunlerinin imalatı ve sonrasında ticaretini yapmak. b)Dogal bilimler ve muhendislikle ilgili diger arastırma ve deneysel gelistirme faaliyetlerini yapmak. c)Sirket isletme konusuna giren makine,yedek parça ,ekipman malzeme, hammadde,katkı maddeleri ve yarı mamulleri iç piyasadan satın almak ithal etmek , imal etmek veya finansal kiralama yolu ile edinmek. d)Hava taşımacılığı ile ilgili olarak uçak ve diğer hava taşıtları ile bunların motorları, aksam, bilumum teçhizatını, malzemelerini, yedek parçalarını, takım ve avadanlıklarını satın almak, satmak, kiralamak, kiraya vermek, ithalatını, ihracatını, pazarlamasını, bayiliğini, mümessilliğini, komisyonculuğunu yapmak, yaptırmak, bunların bakımı için hangar, barınak, park yeri, depo, özel antrepo ve tamirhaneler gibi hava taşımacılığı ve komünikasyonla ilgili her türlü tesisi kurmak ve işletmek. e)Egitim ve öğretim hizmetleri konusunda Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarının izin verdigi her seviyede ana okulu, ilkögretim okulu, lise, yüksek okul ve üniversite açabilir, isletebilir. f) Egitim ve ögretim amaçlı her türlü laboratuar kurmak, araç ve gereç, doküman ve laboratuar malzemelerinin alımı, satımı, ithal ve ihracını yapmak. g)Cesitli mesleki alanlarda beceri kazandırmak maksadıyla sanat ve meslege yönelik egitim ve ögretim vermek, özel dershane ve kurs açıp isletmek. h)Havacılık savunma sanayi ve uzay alanlarında eğitim faaliyetleri vermek .Kurslar seminerler açmak ve işletmek ı)Kamu, özel ve tüzel kişilere havacılık , uzay sanayi , bilgisayar yazılım ve donanım seçiminde fizibilite raporları hazırlamak, mühendislik, müşavirlik, bilirkişilik , eğitim, destek ve servis hizmeti almak, vermek. i)Havacılık mevzuatı ve Uzay teknolojileri kapsamında denetim, danışmanlık, bilirkişilik, Mühendislik ve müşavirlik hizmeti vermek, Sirket amacını gerceklestirmek icin her turlu gayrimenkul alabilir satabilir kiralar,kiraya verir bunlar uzerinde ayni ve sahsi her turlu hakları tesis edebilir,ipotek alabilir, ipotek verebilir ve ipotekleri fek edebilir.Sirket gayrimenkulleri uzerinde irtifak, intifa, sukna, gayrimenkul mukellefiyeti, kat irtifakı, kat mulkiyeti tesis edebilir.Her turlu gayrimenkullerle ilgili olarak tapu daireleri nezdinde cins tashihi, ifraz, tevhit, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerceklestirebilir.


Geri Dön