27 / 04 / 2024

Arçelik kar dağıtım politikasını açıkladı!

Arçelik kar dağıtım politikasını açıkladı!

Arçelik A.Ş, Kar Dağıtım Politikası'nı 2014 yılında yapılacak Olağan Genel Kurul'da ortakların onayına sunacak. Kar dağıtımının Genel Kurul toplantısını takiben en geç bir ay içinde yapılması amaçlanıyor...




Arçelik tarafından yapılan açıklama şöyle:


Şirketimiz Yönetim Kurulu 25.02.2014 tarihinde aşağıdaki kararı almıştır. 


Sermaye Piyasası Kurulu'nun 23 Ocak 2014 tarih ve II-19.1 sayılı  Kar Payı Tebliği ile uyumlu olarak Kar Dağıtım Politikası'nın  aşağıdaki şekilde değiştirilmesine ve 2014 yılında yapılacak Olağan Genel Kurul'da ortaklarımızın onayına sunulmasına karar verildi. 


KAR DAĞITIM POLİTİKASI


Şirketimiz Türk Ticaret Kanunu hükümleri, Sermaye Piyasası Düzenlemeleri, Vergi Düzenlemeleri ve diğer ilgili düzenlemeler ile Esas Sözleşmemizin kar dağıtımı ile ilgili maddesi çerçevesinde kar dağıtımı yapmaktadır. Kar dağıtımında, Kurumsal Yönetim İlkeleri'ne uygun olarak pay sahipleri ve Şirket menfaatleri arasında dengeli ve tutarlı bir politika izlenmektedir.


İlke olarak, ilgili düzenlemeler ve finansal imkanlar elverdiği sürece, piyasa beklentileri, uzun vadeli şirket stratejimiz, yatırım ve finansman politikaları, karlılık ve nakit durumu dikkate alınarak yasal kayıtlarımızda mevcut kaynaklardan karşılanabildiği sürece Sermaye Piyasası Düzenlemeleri çerçevesinde hesaplanan dağıtılabilir dönem karının asgari % 50'si nakit ve/veya bedelsiz hisse şeklinde dağıtılır.


Kar dağıtımının Genel Kurul toplantısını takiben en geç bir ay içinde yapılması amaçlanmakta olup, kar dağıtım tarihine Genel Kurul karar vermektedir. Genel Kurul veya yetki verilmesi halinde Yönetim Kurulu, Sermaye Piyasası Düzenlemelerine uygun olarak kar payının taksitli dağıtımına karar verebilir.


Şirket Esas Sözleşmesi'ne göre; Yönetim Kurulu, Genel Kurul tarafından yetkilendirilmiş olmak ve Sermaye Piyasası Düzenlemelerine uymak kaydı ile kar payı avansı dağıtabilir. 



Geri Dön