29 / 04 / 2024

Arçelik, Romanya'da fabrika kuracak!

Arçelik, Romanya'da fabrika kuracak!

Arçelik, bağlı ortaklığı Arctic üzerinden, Romanya'da fabrika kurmayı planlıyor. Fabrika için 105 milyon euro yatırım yapacak olan Arçelik, Romanya devletinden 37,5 milyon euro teşvik alacak.



Arçelik, bağlı ortaklığı Arctic üzerinden, Romanya'da fabrika kurmayı planlıyor. Fabrika için 105 milyon euro yatırım yapacak olan Arçelik, Romanya devletinden 37,5 milyon euro teşvik alacak.


Arçelik'ten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, fabrika kuruluşuna ilişkin yatırım planının genel kurul onayına sunulacağı belirtildi.


Açıklamaya göre, Arçelik'in sermayesinin yüzde 96.7'sine sahip olduğu Romanya'daki bağlı ortaklığı Arctic, 1.1 milyon kapasiteli çamaşır makinası ve 500,000 kapasiteli bulaşık makinası üretimi yapacak yeni bir fabrika kurulması için Romanya devletinden 37.5 milyon euro nakit teşvik alınması şartıyla toplam 105 milyon euro yatırım harcaması yapacak.


Açıklamada, 15 Şubat’ta yapılacak genel kurul toplantısı sonrasında Arctic’in Romanya devletine teşvik başvurusunda bulunulacağı da belirtildi. 


Dünya


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı;


KOÇ Grubu şirketlerinden Arçelik, Romanya'da büyük yatırım yapmaya hazırlanıyor.


Çamaşır ve bulaşık makinası fabrikası kuracak olan Arçelik, 105 milyon Euro'luk yatırım planını onaya sunmak için ortaklarını genel kurula davet etti. Genel kuruldan çıkacak karara göre Romanya devletine teşvik başvurusunda bulunacak.

Konuyla ilgili şirketten KAP'a yapılan açıklama şöyle;

"Sermayesinin yüzde 96,7'sine sahip olduğumuz Romanya'da yerleşik bağlı ortaklığımız Arctic S.A., Romanya'da 1,1 milyon kapasiteli çamaşır makinası ve 500 bin kapasiteli bulaşık makinası üretimi yapacak yeni bir fabrika kurulması için, Romanya devletinden 37,5 milyon EURO nakit teşvik alınması şartıyla toplam 105 milyon EURO yatırım harcamasını onaya sunmak için 15.02.2016 tarihinde toplanmak üzere Ortaklar Genel Kurulu'nu toplantıya çağırmıştır. Genel Kurul toplantısı sonrasında teşvik başvurusunda bulunulacak olup, konuyla ilgili gelişmeler kesinleştiği aşamalarda kamuya açıklanacaktır."


Hürriyet 


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı;


Romanya'da çamaşır ve bulaşık makinesi fabrikası kurmayı planlayan Arçelik, 105 milyon euroluk yatırım planını onaya sunmak için ortaklarını genel kurula davet etti. Kurul kararına göre Romanya'ya teşvik başvurusunda bulunacak. Şirketin konuyla ilgili KAP'a yaptığı açıklamada; "Sermayesinin yüzde 96,7'sine sahip olduğumuz Romanya'da yerleşik bağlı ortaklığımız Arctic S.A., Romanya'da 1,1 milyon kapasiteli çamaşır makinası ve 500 bin kapasiteli bulaşık makinesi üretimi yapacak yeni bir fabrika kurulması için, Romanya'dan 37,5 milyon euro nakit teşvik alınması şartıyla toplam 105 milyon euro yatırım harcamasını onaya sunmak için 15 Şubat tarihinde toplanmak üzere Ortaklar Genel Kurulu'nu toplantıya çağırmıştır. Genel Kurul toplantısı sonrasında teşvik başvurusunda bulunulacak" denildi.



Akşam


Geri Dön