05 / 05 / 2024

Arçelik'in üçüncü çeyrek bilançosu açıklandı. TL'deki değer kaybı ve enflasyon nasıl etkiledi?

Arçelik'in üçüncü çeyrek bilançosu açıklandı. TL'deki değer kaybı ve enflasyon nasıl etkiledi?

Borsa şirketlerinin bilançoları açıklanmaya devam ediyor. Beyaz eşya sektörünün amiral gemilerinden biri olan Arçelik yurt içi ve yurt dışı faaliyetleri ve finansal sonuçlar hakkında bilgi verdi. İşte detaylar



Arçelik'in üçüncü çeyrek bilançosu açıklandı. Türk lirasındaki değer kaybı ve ürün fiyatlarındaki artıştan kaynaklı olarak hasılatta yıllık yüzde 89 oranında artış görülürken üçüncü çeyrekteki gelir artışı ise yüzde 6 olarak kaydedildi. Daralan talebin üçüncü çeyrekte de metal hammadde fiyatları üzerinde baskı oluşturmaya devam ettiği belirtilirken Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle artan petrol, gaz ve enerji fiyatlarının, Mart ayından itibaren plastik hammadde fiyatlarını olumsuz etkilediği ifade edildi. Bununla birlikte düşen talebin, üçüncü çeyrekte, plastik fiyatlarının da düşmesine neden olduğu bildirildi.

34,3 milyar TL satış hasılatı elde edildi

Euro/Dolar paritesinin daha da düşmesinin çeyrek bazda brüt kar marjının düşmesine neden olduğunu ancak iyileşen Operasyonel Gider/Satış oranının faiz ve vergi öncesi karlılık (FAVÖK) marjında 125 baz puan artışa neden olduğu belirtildi. Şirketin bilançosuna göre üçüncü çeyrekte 34,3 milyar TL hasılat elde edilirken faiz ve vergi önceki karlılık oranı ise yüzde 8,7 oldu.

Beko Avrupa'da pazar lideri oldu

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön