16 / 05 / 2024

Ardahan Ilgar Tüneli'nin inşaatı başladı!

Ardahan Ilgar Tüneli'nin inşaatı başladı!

Türkiye’nin Kafkaslara açılan geçiş güzergahı üzerinde bulunan ve kış aylarında yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma sebebi ile sürücülere zor anlar yaşatan Ilgar dağı tünelinin inşaat çalışması başladı.



Ardahan protokolü, Posof ilçesi Ilgar Dağı geçidinde yapılan Ilgar Tüneli inşaatını inceledi. Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez beraberinde Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Posof Kaymakamı Enver Yılmaz, Damal Kaymakamı Vedat Yılmaz ve Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar ile birlikte tünelin yapıldığı alana gitti.


Vali Bilmez, inşaatı yapan firma yetkilisinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yapımına başlanan ve Ardahan’ın önemli projelerinden biri olan Aşık Şenlik (Mozeret) tünelinin ardından Ilgar Tüneli’nin de inşaatına start verildi. 


Vali Bilmez, incelemelerin ardından şu şekilde: “Ardahan’da üç tünelimizin aynı anda inşaatı devam ediyor. BTK Demiryolu Tünelimiz, batıyı doğuya bağlayacak. Aşıkşenlik Tünelimizin de inşaatı hemen hemen yarılandı. Bugün de Ilgar Tünelimizin girişindeyiz. Burada da çalışmalar başladı ve devam ediyor. Ardahanlıların arzuladığı bir diğer proje de Sahara Tüneli. O da 13 kilometre olarak yapılacak ve şuan ihale aşamasında. Bu projeler, sadece Ardahan için kurgulanmış değil, aynı zamanda hayalleri büyük olan Türkiyemizin stratejik konumunu güçlendirecek projelerdir. Bu projelerde görev alan vesile olan herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Bu projeler kısa vadeli değil, uzun vade de ülkemize hizmet edecek projelerdir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Yakından takip eden Ulaştırma Bakanımıza da ayrıca Ardahan halkı adına şükranlarımızı sunuyoruz.”




Milliyet


Geri Dön