10 / 05 / 2024

Ardahan'daki hortum faciasında 100 ev zarar gördü!

Ardahan'daki hortum faciasında 100 ev zarar gördü!

Ardahan’da yaşanan hortum faciası, ortalığı savaş alanına çevirdi. Hortum, yaklaşık 100’e yakın evde maddi hasara yol açarken, can kaybı yaşanmadı. Hasar gören evlerden çıkan vatandaşlar, panik halinde sokaklarda koşuşturdu




Ardahan’da dün öğleden sonra başlayan sağanak yağmurun ardından Yeni Mahalle ve Karagöl Mahallesi’nde hortum kendini gösterdi. Hortumun etkisiyle çok sayıda binanın çatısı uçtu, evlerin camları kırıldı. Elektrik tellerinin koptuğu afette çatılardaki güneş enerji sistemleri de yerle bir oldu. Hortumun bir anda geldiğini söyleyen mahalleliler, canlarını zor kurtardıklarını ifade etti. Evinin çatısı uçan Mustafa Dinç, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Bir gürültü duydum. Hemen fırladım balkona, hortumun üzerime geldiğini fark ettim. Çocuklarımı ve eşimi alıp banyoya sakladım. Her şey 30 saniye içerisinde olup bitti. Yaklaşık bir dakika sonra balkona çıktığımda gördüğüm manzarayla adeta şoka girdim. Bütün komşularımızın çatıları uçmuş halde. Hatta bazı çatılar bizim evin içerisine kadar girdi. Ağaçlar da kökünden sökülmüştü.”


Hortumun etkili olduğu mahallelerde incelemelerde bulunan Vali Ahmet Deniz, olayda herhangi bir can kaybının yaşanmadığını belirtti. Hasar tespit çalışmasının yapıldığını kaydeden Deniz, zararların giderileceğini söyledi. İl Acil Durum ve Afet Müdürlüğü yetkilileri de evleri hasar gören vatandaşlar için yardım çadırlarının kurulacağını duyurdu.



Zaman


Geri Dön