28 / 04 / 2024

ardahan haberleri

ardahan haberleri

Ardahan’da yaşanan hortum faciası, ortalığı savaş alanına çevirdi. Hortum, yaklaşık 100’e yakın evde maddi hasara yol açarken, can kaybı yaşanmadı. Hasar gören evlerden çıkan vatandaşlar, panik halinde sokaklarda koşuşturdu

Ardahan'da çıkan fırtına evlerin çatılarını uçurdu!

Ardahan'da fırtınanın etkisiyle bazı binaların çatısı uçtu.Kentte etkili olan fırtına, Karagöl, Yenimahalle ile Kaptanpaşa mahallelerinde çok sayıda binanın çatısının uçmasına ve elektrik direklerinin devrilmesine neden oldu

Ardahan'da kapanan yollar ulaşıma açıldı!

Karayolları 183. Şube Şefliği' nden yapılan yazılı açıklamada, Kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan Ardahan - Şavşat ve Ardahan - Posof karayolu yeniden ulaşıma açıldı.

Ardahan'da binaların çatısı uçtu!

Kent merkezinde sabah saatlerinde tipi ve rüzgar etkili oldu. Tipi ve kuvvetli rüzgardan dolayı kentte bazı çatılar hasar gördü. İnönü Mahallesi'ndeki Yeni TOKİ'de bir binanın çatısı yola uçtu.

Ardahan Hanak'ta doğalgaz boru hattı inşaatı nedeniyle göçük oluştu!

Hanak ilçesinde doğalgaz boru hattı inşaatında çalıştıkları sırada toprak altında kalan 2 işçinin cesedi çıkarıldı.İl afet ve acil durum müdürlüğü ekipler bölgede inceleme yaptı...

TOKİ Ardahan Merkez 2020 kura çekilişi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ardahan Merkez projesi kapsamındaki 400 konutun kura çekimleri bugün yapılacak.

Ardahan Kalesi'ndeki binalar restore edilecek!

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı yaptığı açıklamada, Ardahan Kalesi'ni Turizme Kazandırma ve Destinasyon Projesi'nin, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından onaylandığını duyurdu.

TOKİ Ardahan 126 konut ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ardahan İli Posof İlçesi 126 Adet Konut ve 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini yarın saat 14:30'da gerçekleştirecek.

TOKİ Ardahan 126 konut ihalesi 17 Aralık'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ardahan Posof 126 Adet Konut ve 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 17 Aralık'ta gerçekleştirecek.

Ardahan'da ipotekli tarla sayısı meclis gündeminde!

2002-2018 yılları arasında Ardahan ilindeki tarım arazilerine, üretimin artırılmasına yönelik teşviklere ve ipotekli tarla sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Ardahan Posof 126 konut ihalesi 17 Aralık'ta!

Yeni konut yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Ardahan Posof projesinin ihalesini 17 Aralık'ta gerçekleştirecek.

TOKİ'den Ardahan'a 126 yeni konut!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ardahan Posof'ta 126 yeni konut inşa edecek. Projenin ihalesi 5 Kasım'da yapılacak.

Ardahan Çıldır'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Ardahan ili Çıldır ilçesi içerisinde yer alan bazı alanların kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ardahan'da Mayıs ayında 4 adet konut satıldı!

TÜİK konut satış istatistiklerini açıkladı. Raporda yer alan bilgilere göre Ardahan'da 4 konut satıldı. Diğer aylara bakıldığında Ardahan'da konut satışında azalış olduğu olduğu gözlemleniyor.

Ardahan Posof TOKİ 2019 kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ardahan Posof TOKİ 2019 kura sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede toplam 126 adet konut bulunuyor

TOKİ Ardahan Posof kura çekilişi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ardahan Posof 2019 projesinde yer alan konutların kura çekilişi bugün yapılacak.

Ardahan Kalesi Turizm Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Ardahan Kalesi Turizm Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Atilla ve Kubulay Kurutaş ortaklığıyla kuruldu. 

TOKİ 50 bin konut Ardahan Posof kura tarihi!

TOKİ 50 bin konut Ardahan Posof kura tarihi haberimizde yer alıyor. Projede 126 adet 2 oda 1 salon konut bulunuyor.

ardahan haberleri Haberi

ardahan haberleri


Ardahan’da dün öğleden sonra başlayan sağanak yağmurun ardından Yeni Mahalle ve Karagöl Mahallesi’nde hortum kendini gösterdi. Hortumun etkisiyle çok sayıda binanın çatısı uçtu, evlerin camları kırıldı. Elektrik tellerinin koptuğu afette çatılardaki güneş enerji sistemleri de yerle bir oldu. Hortumun bir anda geldiğini söyleyen mahalleliler, canlarını zor kurtardıklarını ifade etti. Evinin çatısı uçan Mustafa Dinç, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Bir gürültü duydum. Hemen fırladım balkona, hortumun üzerime geldiğini fark ettim. Çocuklarımı ve eşimi alıp banyoya sakladım. Her şey 30 saniye içerisinde olup bitti. Yaklaşık bir dakika sonra balkona çıktığımda gördüğüm manzarayla adeta şoka girdim. Bütün komşularımızın çatıları uçmuş halde. Hatta bazı çatılar bizim evin içerisine kadar girdi. Ağaçlar da kökünden sökülmüştü.”


Hortumun etkili olduğu mahallelerde incelemelerde bulunan Vali Ahmet Deniz, olayda herhangi...