03 / 05 / 2024

Ardeşen Afyon Tepe mevkisindeki yangına müdahale edilemiyor!

Ardeşen Afyon Tepe mevkisindeki yangına müdahale edilemiyor!

Rize Ardeşen ilçesi Işıklı köyündeki Afyon Tepe mevkisindeki çalılık ve ağaçlık alanda çıkarak rüzgarın da etkisiyle 20 hektar alanda etkili olan yangına yol olmaması ve sarp arazini nedeniyle etkili şekilde müdahale yapılamıyor...




Rize Ardeşen ilçesi Işıklı köyündeki Afyon Tepe mevkisindeki çalılık ve ağaçlık alanda çıkarak rüzgarın da etkisiyle 20 hektar alanda etkili olan yangına yol olmaması ve sarp arazini nedeniyle etkili şekilde müdahale yapılamıyor.


Alevlerin rüzgarın da etkisiyle yön değiştirip uzak olmasına rağmen yerleşim yerini tehdit ihtimaline karşı tedbir alındı.


Rize Valisi Nurullah Çakır, Ardeşen ilçesindeki çalılık ve ağaçlık alanda çıkan yangının Rize, Trabzon ve Artvin itfaiye ekiplerince söndürülmeye çalışıldığını belirterek, "Karadeniz'in arazi ve coğrafyası belli. Olay yerine gelişi güzel araç sevkiyatı yapmamak için özel idare ile gece sabaha kadar vatandaşımızın can ve mal güvenliği için gerekli tedbirler alınacaktır" dedi.


Vali Çakır, Ardeşen ilçesi Işıklı köyündeki Afyon Tepe mevkisindeki çalılık ve ağaçlık alanda öğle  saatlerinde, henüz belirlenemeyen sebeple yangın çıktığını belirterek, yangının özellikle akşam saatlerinde, müdahalenin zor olduğu, yolun bulunmadığı sarp alanlara yayıldığını ifade etti.


Yangının, yerleşim yeri olan Işıklı köyünün Yeniay Mahallesi ile Yurtsever köyünün Orta Mahallesi'ne uzak olmasına rağmen bu mahallere ulaşmaması için de tedbir aldıklarına işaret eden Çakır, "Can güvenliği ve meskun mahallerimizde oluşabilecek tedbir amaçlı önlemlerimizi yoğunlaştırdık. Trabzon Orman Bölge Müdürü Mustafa Gediklili ve Rize İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran burada" dedi.

Çakır, yangın sebebiyle Pazar İl Özel İdaresi Şantiye şefliğinde kontrol merkezi oluşturduklarını da söyleyerek, "Karadeniz'in arazisi ve coğrafyası belli. Olay yerine gelişi güzel bir araç sevkiyatı yapmamak için özel idare ile gece sabaha kadar vatandaşımızın can ve mal güvenliği için gerekli tedbirler alınacaktır" diye konuştu.


Yangına  müdahale etmek için Trabzon ve Artvin'den de takviye itfaiye ekiplerin bölgeye geldiğini anlatan Çakır, şunları kaydetti:


"Trabzon, Rize ve Artvin'den de ekipler geliyor ve bir kısmı da geldi. Onların destekleri ile elbirliği ile mücadele ediyoruz. Vatandaşlarımız uyarılarımızı dikkate almalılar. Yangın rüzgara göre yön değiştirebilir. Rüzgar gece yön değiştirebilir. Bu yöne göre bir takım farklı önlemler alabiliriz. Vatandaşlarımızın yetkililerin uyarılarına uymalarını istiyoruz. Gereksiz araç ve trafik sevkiyatına sıkıntı vermemelerini istiyoruz"


Yangının tehdit edebileceği evlerin çevresinde de önlem aldıklarını belirten Çakır, "Şimdiye kadar tehlikeli olabilecek evlerimizin yanına itfaiye araçlarımızı konuşlandırdık. AFAD, güvenlik ve sağlık ekiplerimiz burada hazırda bekliyor. Önlemlerimizi ve tedbirlerimizi kademeli olarak devam ettiriyoruz.  


Yangının çıkış sebebiyle ilgili şimdiden bir şey demek doğru değil. Bölgemizde küresel ısı değişiklikleri yaşıyoruz" şeklinde konuştu.




AA


Geri Dön