27 / 04 / 2024

İstanbul'da orman yangınlarına 8 dakika içinde müdahale ediliyor!

İstanbul'da orman yangınlarına 8 dakika içinde müdahale ediliyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu "Türkiye’de orman yangınlarına müdahale süresi ortalama 18 dakika iken, İstanbul'da meydana gelen orman yangınlarına ortalama 8 dakika içinde müdahale edilmiştir" dedi...



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’de orman yangınlarına müdahale süresi ortalama 18 dakikayken, İstanbul'da meydana gelen orman yangınlarına ortalama 8 dakikada içinde müdahale edildiğini belirterek, "İnsan gücü ve teknik ekipmanlar konusunda kesinlikle zafiyet söz konusu değildir" dedi.


Eroğlu, AA muhabirine, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde 18 ilk müdahale aracı, 49 arazöz, 7 su ikmal aracı ve 10 dozerin bulunduğunu ve 492 yangın söndürme işçisinin orman yangınlarında görev aldığını belirterek, bu yıl Bölge Müdürlüğündeki helikopter sayısının da artırılarak, Keşan, Poyrazköy ve Samandıra'da 3 helikopterin konuşlandırıldığını belirtti.


Herhangi bir yangında 45-60 dakika arasında, komşu bölge müdürlüklerinden 3 helikopter ve 2 amfibik uçağın, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğüne destek verecek durumda olduğunu ifade eden Eroğlu, bölge müdürlüğünün sorumluluk alanındaki 36 yangın gözetleme kulesinden, 7 gün 24 saat boyunca gözetleme yapıldığını, ayrıca 10 kulede 20 kamerayla ormanların izlendiğini kaydetti.


Teknik ekipmanlarla Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi İstanbul ormanlarının da yangınlara karşı korunduğunu vurgulayan Eroğlu, "İnsan gücü ve teknik ekipmanlar konusunda kesinlikle zafiyet söz konusu değildir" ifadesini kullandı.


Bakan Eroğlu, şu bilgileri verdi:


"İstanbul'da meydana gelen orman yangınlarına söndürme ekiplerince en kısa sürede müdahale edilerek, çok daha fazla ormanlık alanın zarar görmesi engellenmiştir. Türkiye'de orman yangınlarına müdahale süresi ortalama 18 dakikayken İstanbul'da meydana gelen orman yangınlarına ortalama 8 dakika içinde müdahale edilmiştir.


İstanbul ormanları yerleşim yerleri ile iç içe olduğundan ormanlar üzerinde baskı hat safhadadır. Bu risk göz önünde bulundurularak yangınlara müdahale için her türlü tedbir en üst düzeyde alınmıştır."


Eroğlu, orman yangınlarının önüne geçmek ve yangınlara en kısa sürede müdahalede bulunabilmek için koruma ekiplerince İstanbul ormanlarında sürekli devriye sistemi ile kontrol yapıldığını kaydetti.


AA


Geri Dön