27 / 04 / 2024

Orman yangınları konut sigortasına talebi artırdı!

Orman yangınları konut sigortasına talebi artırdı!

İklim değişikliğinin sebep olduğu aşırı sıcaklar, son dönemlerde Türkiye'nin Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgesinde orman yangınlarına neden oluyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi de oldukça artırdı.



Son zamanlarda sık sık gündeme gelen iklim değişikliği ve aşırı sıcaklar sebebiyle dünyanın pek çok noktasında olduğu gibi ülkemizde de orman yangınlarında artışlar görülüyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, küresel ısınmanın etkisiyle söndürülmesi daha güç olan söz konusu yangınlar, bölge sakinleri ve yazlık sahiplerini de oldukça tedirgin ediyor. 

Konut sigortasına talep tam yüzde 40 arttı

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan Falcons Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Onuş, ülkemizin güneydoğusunda yaşanan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin sigortanın önemini bir defa daha ortaya çıkardığını, artan sıcaklıklara bağlı orman yangınları sonrasında da konut sigortalarında yüzde 40’a yakın bir talep artışı olduğuna değindi. 

Falcons Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Onuş açıklamasında afetlerin sigorta bilincini ve risk algısını da değiştirdiğini belirterek, poliçe primlerinin önceleri angarya bir maliyet şeklinde görüldüğünü ve ‘bir şey olmaz’ düşüncesiyle görmezden gelindiğini ancak artık birçok konut sahibi yatırımlarını garanti altına almak adına sigortaya yöneldiğini kaydetti.

 Orman yangınları konut sigortasına talebi artırdı!

“Önemli detaylar eksiksiz belirtilmeli” 

Falcons Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Onuş ayrıca açıklamasında 90 günden fazla boş kalan yazlık konutlarda poliçe primlerinin, sürekli ikamet edilen konutlara oranla daha yüksek çıktığına da değindi.

Yaptığı açıklamada Sigortanın doğru bilgilerle yaptırılmasının büyük önem taşıdığına değinen Falcons Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Onuş, “Orman yangınlarının sık görüldüğü yerlerde konutları ya da yazlıkları olan vatandaşların sigorta yaptırırken konutun ne kadar süreyle boş kalacağını, içerisinde hangi eşyaların kapsam altına alınacağını belirtmesi gerekiyor. Eğer ki boş kalan süre doğru beyan edilmezse söz konusu hasar durumunda tazminatı da eksik ödenecek." dedi.

Vedat Onuş açıklamasında cam balkon olup olmamasından tutun, teknolojik cihazlara hatta kapı önü paspasına kadar tüm detayların eksiksiz bir kapsam altına alınması gerektiğine değinerek, aksi durumda ciddi mağduriyetlerin söz konusu olabileceğini de söyledi. Vedat Onuş ayrıca ucuz diye yaptırdığınız sigortanın daha pahalıya patlayabileceğini de kaydetti.

“Sigortacının iyisi hasar anında belli oluyor”

Yaptığı açıklamada sigorta şirketlerinin poliçe sahiplerine aynı zamanda danışmanlık hizmeti vermesi gerektiğine de değinen Falcons Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Vedat  Onuş, daha uygun maliyetli olacağı için bazı hasar risklerini görmezden gelmenin sigortalıya pahalıya mal olabileceğini belirterek, kendilerinin poliçelerinde hiçbir teminatı çıkarmayarak mağduriyetlerin önüne geçtiğini söyledi. Vedat Onuş "Çünkü sigortacının iyisi, hasar anında belli olur.” dedi.

Deprem sigortasında sil baştan düzenleme: Şartlar değişti, fiyat ve teminatlar arttı!

İklim krizi sigorta sektörünü de olumsuz yönde etkiledi!

Deprem hasarında ödenen tazminat tutarı 29,5 milyar TL'ye ulaştı!


Geri Dön