09 / 05 / 2024

orman yangın müdehale

orman yangın müdehale

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu "Türkiye’de orman yangınlarına müdahale süresi ortalama 18 dakika iken, İstanbul'da meydana gelen orman yangınlarına ortalama 8 dakika içinde müdahale edilmiştir" dedi...

Son Dakika!... Hatay’da gece yarısı orman yangını çıktı

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde ormanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Bölgeye sevk edilen çok sayıda itfaiye ve Orman bölge Müdürlüğü ekipleri yangına müdahaleyi sürdürüyor.

Hatay'da orman yangını!

Hatay'ın Dörtyol İlçesinde Çökek Yaylası Kırmızıburun mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında 5 dönüm kızılçam ormanı zarar gördü. Söndürülen yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Bartın'da çıkan yangın nedeniyle 40 dönüm alan zarar gördü!

Bartın’da dün iki noktada çıkan orman yangınında yaklaşık 40 dönümlük alan zarar gördü.Bartın Orman İşletme Müdürü Yanık: "Yanan alanların yeniden ağaçlandırılması için hazırlık çalışmalarımıza başladık” dedi.

Zonguldak Alaplı'da orman yangını meydana geldi!

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde kontrol altına alınan orman yangınında soğutma çalışmaları sürdürülüyor. Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, yaptığı açıklamada, orman örtüsünde etkili olan yangında soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Kastamonu'da orman yangını!

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde çıkan orman yangını, kuvvetli lodos nedeniyle güçlükle kontrol altına alındı. Kuğu köyü Çiftlik Mahallesi'nde ormanlık alanda, yüksek gerilim hattından çıkan kıvılcım yangına neden oldu.

Profel Yangın Mühendislik Proje ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Profel Yangın Mühendislik Proje ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi, Özlem Güneç, Alper Dipi tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 7 Ocak'ta Kadıköy, Sahrayıcedit Mahallesi'nde kuruldu.

Avustralya'daki orman yangını uzaydan görüntülendi!

Avustralya'daki orman yangını uzaydan görüntülendi. Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), Avustralya’nın Adelaide bölgesinde 3 Ocak'tan beri söndürülemeyen orman yangınını uzaydan çekilmiş görüntülerini web sitesinden paylaştı.

İzmir ve Manisa'da orman yangınları azaldı!

İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, 2014 yılında İzmir ve Manisa bölgesinde orman yangını sayısını bin 284'ten 967'ye düşürdüklerini söyledi. Aydın, "Biz, yangın çıkmadan müdahale ediyoruz" dedi

Marmaris'te 4 bölgede orman yangını çıktı!

MARMARİS'te önceki gün ilk belirlemelere göre piknik tüpü iddiasıyla çıkan orman yangınında 44 hektarlık alan kül oldu. Aynı gün içinde Antalya, Adana ve Seydikemer'de de orman yangınları yaşandı.

Adana'da iki dönüm orman yandı!

Adana Kozan'da çıkan orman yangını söndürüldü. Durmuşlu Mahallesi Baraj mevkisindeki kızılçam ağaçların oluşturduğu ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangına, ekipler sabaha kadar müdahale etti...

Marmaris'teki orman yangınında soğutma çalışmaları devam ediyor!

Marmaris'te 44 hektar orman alanına zarar veren yangın tamamen söndürüldü. Yerleşim yerlerini tehdit etmesi nedeniyle korku ve paniğe neden olan yangın söndürüldü, soğutma çalışmalarına devam ediliyor.

Adana'daki orman yangınında 2 dönüm ormanlık alan zarar gördü!

Adana'daki orman yangınında 2 dönüm ormanlık alan zarar gördü. Durmuşlu Mahallesi Baraj mevkisindeki kızılçam ağaçların oluşturduğu ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangına, ekipler sabaha kadar müdahale etti.

Marmaris'teki orman yangını kontrol altına alındı!

Beldibi Mahallesi'nin Seki mevkisindeki ormanlık alanda dün akşam başlayan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangını, orman işçileri ve itfaiye ekipleri gece boyunca söndürmeye çalıştı.

orman yangın müdehale Haberi

orman yangın müdehale

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’de orman yangınlarına müdahale süresi ortalama 18 dakikayken, İstanbul'da meydana gelen orman yangınlarına ortalama 8 dakikada içinde müdahale edildiğini belirterek, "İnsan gücü ve teknik ekipmanlar konusunda kesinlikle zafiyet söz konusu değildir" dedi.


Eroğlu, AA muhabirine, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde 18 ilk müdahale aracı, 49 arazöz, 7 su ikmal aracı ve 10 dozerin bulunduğunu ve 492 yangın söndürme işçisinin orman yangınlarında görev aldığını belirterek, bu yıl Bölge Müdürlüğündeki helikopter sayısının da artırılarak, Keşan, Poyrazköy ve Samandıra'da 3 helikopterin konuşlandırıldığını belirtti.


Herhangi bir yangında 45-60 dakika arasında, komşu bölge müdürlüklerinden 3 helikopter ve 2 amfibik uçağın, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğüne destek verecek durumda olduğunu ifade eden Eroğlu, bölge müdürlüğünün sorumluluk alanındaki 36 yangın gözetleme kulesinden,...