01 / 05 / 2024

Bartın'da çıkan yangın nedeniyle 40 dönüm alan zarar gördü!

Bartın'da çıkan yangın nedeniyle 40 dönüm alan zarar gördü!

Bartın’da dün iki noktada çıkan orman yangınında yaklaşık 40 dönümlük alan zarar gördü.Bartın Orman İşletme Müdürü Yanık: "Yanan alanların yeniden ağaçlandırılması için hazırlık çalışmalarımıza başladık” dedi.



Bartın’da dün iki noktada çıkan orman yangınında yaklaşık 40 dönümlük alan zarar gördü.


Bartın Orman İşletme Müdürü Selahattin Yanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurucaşile ilçesi Dizlermezeci köyünde, sigara izmaritinin tarlada kuru otları tutuşturması sonucu çıkan yangının sarıçam ve kestane ağaçlarıyla kaplı ormana sıçradığını, 5 saatlik çalışmayla kontrol altına alınabildiğini söyledi.


Akşam saatlerinde Amasra ilçesi Bostanlar köyünde de çam ve meşe ağaçlarından oluşan ormanlık alanda yüksek gerilim hattından sıçrayan kıvılcımların yangına neden olduğunu ifade eden Yanık, şöyle konuştu:


"Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına araçların gideceği yol bulunmaması nedeniyle müdahalede güçlük çekildi ve iş makineleriyle yol açıldı. Her iki yangında da ekiplerimizi seferber ettik ve lodosa karşın Allah’a şükür, çok büyük kayıp yaşamadık. Her iki yangında yaklaşık 40 dönümlük alan zarar gördü. Yanan alanların yeniden ağaçlandırılması için hazırlık çalışmalarımıza başladık."


AA


Geri Dön