06 / 05 / 2024

ARKIMEET 2014 vitra sponsorluğunda gerçekleşti!

ARKIMEET 2014 vitra sponsorluğunda gerçekleşti!

Mimarları, şehir tasarımcılarını bir araya getiren ve bu yıl ikincisi 'Ya Sonra?' temasıyla İstanbul'da düzenlenen Arkımeet dün kapılarını açtı. Etkinlikte Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay da yer aldı.





Etkinlikte birçok farklı disiplinden ulusal ve uluslararası 60'ı aşkın konuşmacı 2 gün boyunca kentlerin, mimarlığın ve tasarımın geleceğini masaya yatırıyor. 



Arkımeet 2014'ü düzenleyen Arkitera Mimarlık Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yılmaz, açılış konuşmasında etkinlikle ilgili bilgiler verdi. Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, yaptığı konuşmada, mimarlığın bir ulusun tarih önünde duruşunu ortaya koyan bir alan olduğunu dile getirerek, Anadolu'nun bu açıdan özel bir coğrafya olduğunu dile getirdi. 



Günay, son dönemde kentlerin yapısının bozulduğundan, tabiatın kentlerden dışlandığından söz etti. İtalyan mimar Carlo Ratti ise GPS, cep telefonu gibi eşyalar üzerinden insanların hareketleri izlendiğinde kentlerin aslında bir devinim (hareket) halinde olduğunu gözlemledikleri projelerinden bahsetti. 



Sinyal gönderebilecek 3000 objenin insanlara dağıtılıp bu nesnelerin yolculuklarının izlenmesi, bisiklete monte edilen sensörler ile çevresel çeşitli ölçümlerin yapılması, hatta dağıttıkları bilgisayarlardan çalınan bir tanesinin yolculuğu gibi deneysel çalışmalar ile kentle kurmaya çalıştıkları iletişimi anlatan Ratti, etrafımızdaki objeleri dinamik bir hale nasıl dönüştürebiliriz sorusunu sordu. 


Yeni Mesaj


Geri Dön