19 / 05 / 2024

İtalyan mimar Carlo Ratti

İtalyan mimar Carlo Ratti

Mimarları, şehir tasarımcılarını bir araya getiren ve bu yıl ikincisi 'Ya Sonra?' temasıyla İstanbul'da düzenlenen Arkımeet dün kapılarını açtı. Etkinlikte Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay da yer aldı.

Çin'de Nanjing Kuleleri projesi hayata geçiyor!

Ünlü İtalyan Mimar Stefano Boeri, Çin'deki ilk dikey orman projesini hayata geçirecek. İki bina şeklinde yükselecek Nanjing Kuleleri ile çevre kirliliği ve kirli hava sorunu çözülecek.

Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı 8 Haziran'da!

‘Yeşil Binalar ve Ötesi’ konferansı bu yıl 8 Haziran 2016 tarihinde yapılacak. Bu yılki konferansın konuk mimarı ise; dünyaca ünlü İtalyan mimar Stefano Boeri...

Paolo Vietti-Violi kimdir?

İnönü Stadı, İstanbul Spor ve Sergi Sarayı ve Ankara 19 Mayıs Stadyumu gibi projelerin tasarımcılarından İtalyan Mimar Paolo Vietti-Violi kimdir? Paolo Vietti-Violi hayatı boyunca hangi işlere imza attı?

Mongeri Sanat Merkezi açıldı!

Birinci Ulusal Mimarlık Akımı'nın önemli temsilcilerinden İtalyan mimar Giulio Mongeri tarafından inşa edilen tarihi Mongeri Binası açıldı.

Hazine-i Evrâk Binası Arşiv Müzesi'ne dönüştürülecek!

İtalyan mimar Fossati tarafından 1848'de yapılan, Gülhane Parkı'nın girişindeki Alay Köşkü'nün karşısında yer alan tarihi Hazine-i Evrâk (Evrâk Hazinesi) binası Arşiv Müzesi olarak geri dönüyor.

Michelangelo Buonarroti'nin Toskana'daki villası satışa çıkarıldı!

İtalyan mimar, heykeltıraş, ressam ve şair Michelangelo Buonarroti'nin Toskana bölgesindeki villası satışa çıkarıldı. Michelangelo'nun 1549'da satın aldığı villa, 7.5 milyon euro'yu gözden çıkaracak yeni sahibini bekliyor.

1939 yılında İnönü Stadyumu'nun planı hazırlandı!

1939 yılında Dolmabahçe'de inşa edilecek İnönü Stadyumu'nun planı İtalyan Mimar Vietti Violi tarafından hazırlanmış. Şeref Tribünü'nünün de yer alacağı stadyum 20 bin kişi kapasiteli olarak planlanmış.

2065'te İstanbul nasıl olacak?

İtalyan mimar ve tasarımcı Gabriele Boretti, Venedik Bienali kapsamında yaptığı bu çalışmada İstanbul'un gelecekteki halini kartpostal stili bir tasarımla sergiledi. Ve işte 2065'in İstanbul'u...

Ayasofya'nın 162 yıl önceki restorasyonunun çizimleri ortaya çıktı!

Ayasofya’nın son restorasyonu İtalyan mimar Fossati’ye yaptırıldı. O çizimler 162 yıl sonra gün yüzüne çıkarıldı. “Aya Sofia Constantinople” adını taşıyan ve sadece 15 adet bastırılan orjinal eserin bir nüshası Başbakanlık Osmanlı arşivlerinde mevcut..

İtalyan Mimar Massimiliano Fuksas 2. Bursa İnşaat Zirvesi'ne katıldı!

İtalyan Mimar Massimiliano Fuksas 2. Bursa İnşaat Zirvesi'ne katıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mimar Fuksas’a Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılarak Bursaspor’a devredilen yeni stadyumu tanıttı.

Recep Altepe Timsah Arena'yı mimar Massimiliano Fuksas’a tanıttı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dünyaca ünlü İtalyan mimar Massimiliano Fuksas’a Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılarak Bursaspor’a devredilen yeni stadyumu tanıttı..

1939 yılında İnönü Stadyumu'nun planını Vietti Violi hazırlayacakmış!

1939 yılında İstanbul Belediyesi, Dolmabahçe'de inşa edilecek stadyum için bir müsabaka açmayı düşünmüşse de bu fikirden vazgeçmiş. Stadyum planı, İtalyan Mimar Vietti Violi'ye havale edilmiş.

1957 yılında Baruthane'de 50 bin kişilik site inşasına başlanacakmış!

1957 yılında Emlak ve Kredi Bankası tarafından, Baruthane'de 50 bin kişi alacak şekilde on bin evden oluşan site inşasına başlanacakmış. Sitenin projesi İtalyan Mimar Luici Pincinatti tarafından hazırlanmış.

İtalyan mimar Carlo Ratti Haberi

İtalyan mimar Carlo Ratti



Etkinlikte birçok farklı disiplinden ulusal ve uluslararası 60'ı aşkın konuşmacı 2 gün boyunca kentlerin, mimarlığın ve tasarımın geleceğini masaya yatırıyor. 



Arkımeet 2014'ü düzenleyen Arkitera Mimarlık Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yılmaz, açılış konuşmasında etkinlikle ilgili bilgiler verdi. Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, yaptığı konuşmada, mimarlığın bir ulusun tarih önünde duruşunu ortaya koyan bir alan olduğunu dile getirerek, Anadolu'nun bu açıdan özel bir coğrafya olduğunu dile getirdi. 



Günay, son dönemde kentlerin yapısının bozulduğundan, tabiatın kentlerden dışlandığından söz etti. İtalyan mimar Carlo Ratti ise GPS, cep telefonu gibi eşyalar üzerinden insanların hareketleri izlendiğinde kentlerin aslında bir devinim (hareket) halinde olduğunu gözlemledikleri projelerinden bahsetti. 



Sinyal gönderebilecek 3000 objenin insanlara dağıtılıp bu nesnelerin yolculuklarının izlenmesi, bisiklete monte edilen sensörler ile çevresel çeşitli ölçümlerin yapılması,...