27 / 04 / 2024

1957 yılında Baruthane'de 50 bin kişilik site inşasına başlanacakmış!

1957 yılında Baruthane'de 50 bin kişilik site inşasına başlanacakmış!

1957 yılında Emlak ve Kredi Bankası tarafından, Baruthane'de 50 bin kişi alacak şekilde on bin evden oluşan site inşasına başlanacakmış. Sitenin projesi İtalyan Mimar Luici Pincinatti tarafından hazırlanmış.



1957 yılında Baruthane de 50 bin kişilik site inşasına başlanacakmış!


BARUTHANE'DE 50,000 KİŞİLİK SİTE İNŞASINA BAŞLANIYOR.


Site, 10.000 evden mürekkep olacak. Sarayburnu - Florya sahil yolu siteden geçecek.


 Emlak ve Kredi Bankası tarafından Baruthane'de elli bin kişi alacak şekilde on bin evden müteşekkil bir site inşasına başlanacaktır. Planları Venedik Üniversitesi Mimari Profesörü, Roma ve Venedik İmar Heyetleri üyesi ve Arjantin'in başkenti Buenes-Aires'in şehir planını hazırlayan Luici Pincinatti tarafından hazırlanan bu site, sahilde 2,5 kilometre yer işgal edecektir. Kat mülkiyeti esasına göre üç veya dört odalı dairelerden müteşşekkil apartmanlar şeklinde kurulacak olan siteden az gelirli vatandaşların istifade etmeleri düşünülmektedir. Sitede yayalar ile vasıtalar için ayrı ayrı yollar yapılacaktır. Sarayburnu - Florya arasında inşa edilecek olan sahil yolu da bu siteden geçecektir. 

 İstanbul'a ek ikinci peyk şehir şeklinde isimlendirilen bu yeni şehirde büyük bir eğlence sitesi de kurulacaktır. Burada 400 ve 200'er odalı iki turistik otel ile açıkhava tiyatrosu ve diğer eğlence yerleri bulunacaktır. 

 Daha önce bu şekilde altı tane model şehir hazırlayan Profesör Pincinatti halen şehrimizde bulunmakta ve bu husustaki hazırlıklara nezaret etmektedir.

 Mumaileyh Ankara'ya da gidecek, hükümet ile temaslar yapacaktır.



Vatan Gazetesi 7 Ocak 1957



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön